Körmenden lesz új befogadóállomás

2015. szeptember 10. 15:33

A sínre is kerítés épül Röszkénél – jelentette be Lázár János szokásos heti sajtótájékoztatóján. A kormány együttműködési lehetőséget ajánl a segélyszervezeteknek, a kvótákról pedig csak akkor vitatkozna, ha a határokat sikerül megvédeni. A Belügyminisztérium közben bejelentette: Körmenden lesz új befogadóállomás épül.

2015. szeptember 10. 15:33

Az MTI megerősített értesülése szerint újabb befogadóállomást létesít a Belügyminisztérium, a körmendi rendészeti szakközépiskola területén. Az MTI tudósítója az intézmény kerítésénél azt látta, hogy az iskola területén sátrakat állítottak fel. Bebes István, Körmend polgármestere az MTI-nek megerősítette, a nap folyamán kapott tájékoztatást a belügyi tárcától arról, hogy egy 600 ember befogadására alkalmas nyitott befogadóállomást terveznek a településen, átmeneti jelleggel.

2-3 új befogadóállomás, sín a röszkei vasúton

A kormány a befogadóállomási kapacitás bővítését tervezi a következő két hétben a bevándorlók folyamatos és biztonságos ellátása érdekében – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön, szokásos sajtótájékoztatóján. A kormány 2-3 befogadóállomás nyitását tervezi a következő időszakban.

A BÁH közvetlenül a határon nyit olyan pontokat, ahol a menedékkérelmeket elbírálják, így lesznek olyanok, akik a szerb oldalon várják majd ki kérelmük elbírálását – mondta a miniszter. Ezek a pontok nem fogdák lesznek, de őrzik majd őket – fejtette ki. Tehát csak az léphet majd be Magyarországra, aki menedékkérelmet nyújt be.

Gyors ütemben épül a kerítés a déli határon a miniszter szerint, akár szeptember végére elkészülhetnek vele: jelenleg 10 kilométer épül naponta. Lázár elmondta, hogy a röszkei határon a síneken is végigfut majd a kerítés – ide egy kaput is tesznek majd.

Együttműködne a segélyszervezetekkel a kormány

Együttműködési lehetőséget kínál a kormány a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek és a Magyar Vöröskeresztnek, hogy a határon várakozó bevándorlók megfelelő minőségű ellátást kapjanak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A tárcavezető visszautasította azokat az állításokat, amelyek szerint a kormány nem bánik emberségesen a bevándorlókkal. A bevándorlók ellátása nemcsak jogi, hanem erkölcsi kötelesség is - hangsúlyozta Lázár János, aki azonban kiemelte, hogy nem a segítséget viszik az emberekhez, hanem őket szállítják a segítségnyújtási pontokhoz.

Jövő kedden tárgyal a kormány a válsághelyzet kihirdetéséről

A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésére tett javaslatot a Belügyminisztérium a kormánynak, a kabinet jövő keddi ülésén dönt erről. A Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszámolt, hogy a nemzetbiztonsági kabinet kap olyan jelzéseket, hogy erősödik a térségben a szervezett bűnözői körök tevékenysége, és a terrorveszély lehetősége is nő Magyarországon. Egy kérdésre azt is mondta, hogy szeptember 15-ig el kell készülnie a határzárnak Röszkénél, a vasúti sínen is.

Nem lesz tűzparancs, az EU a probléma

Lázár János ismét megerősítette, hogy nem lesz érvényben tűzparancs a déli határon – derül ki az Origo tudósításából. A miniszter arról is beszélt, hogy az osztrák kancellár szavai vérlázítóak, az EU pedig szerinte nem a megoldás, hanem a probléma a jelen helyzetben.

A kormány nem zárkózik el az ésszerű vitától a kvótarendszerről, de először alapkérdésekben kell egyetérteni, például Európa határainak megvédésében. Diktátumot a kormány nem tud elfogadni - hangoztatta. A tárcavezető azt is kiemelte: a kormány teljes egészében elutasítja azt a felvetést, hogy az Európai Bizottság kontrollja alatt álló menekülttábor jöjjön létre Magyarországon.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bookmark
2015. szeptember 10. 17:54
Nagyon jó, onnan gyalog is könnyen átérnek a labancokhoz a kitörő bevándorlók.
választópolgár
2015. szeptember 10. 16:57
Haza kell menni, és építeni kell egy működő civilizációt, társadalmi berendezkedést, és nem erőszakosan követelve beleülni az európaiak által épített készbe. Nekünk is 1000 évünk van benne, és még most is mi magyarok dogozunk a legtöbbet európában a legkevesebb bérért.És akkor a vallási részéről még nem is beszéltem! Vagy talán pont attól nem működik valami? El kell gondolkodni rajta. De nem nekünk. Semmi közünk hozzá, hogy az arab miért nem tudta megfogalmazni magát és felépíteni egy működő társadalmat magának. És nem érdekel hogy az usa miért forgatta fel őket, és most le..arom a világpolitikai szempontokat, a magyarság 14 milliós ők meg több száz millióan vannak. LEJÁRT A "POLKORREKTKEDÉS", A CSÚCSRAJÁRATOTT MEGFELELÉSI KÉNYSZER, HÁLÁTLAN IDEGEN NÉPEK, FELFORGATÓ MAGYARELLENES NEMZETKÖZI SZERVEZETEK FELÉ a magyarság kárára, akár a nyugattal akár a (közel)kelettel szemben! Trianon 2. alakul ki a megmaradt határaink között! Miért vállal 8-10 gyereket ha nem tudja eltartani? A magyarok tehetnek róla, hogy az arab, afrikai, indiai, bangladesi túlszaporodott és lelakta a területét? Az arab világ mikor is volt mellettünk a történelem során bármikor? Mit köszönhetünk nekik? Mikor álltak ki mellettünk, szóban és tettben? Mik a történelmi tapasztalataink a velük való 150 éves együttélés során, amikor majdnem TELJESEN kiirtották a magyarságot, és elvittek rabszolgának nőket gyerekeket? Mondjon valaki BÁRMIT, ami miatt az araboknak joguk lenne ebben az erőszakos stílusban szolidaritást követelni tőlünk? Ezt a megmaradt kis országot a gyermekeinknek építjük és szeretnénk továbbadni örökül, nem araboknak, afrikaiaknak pirézeknek vagy ufóknak!
Brigadéros
2015. szeptember 10. 16:40
Nagyon tetszik!!! egy köpésre van az osztrák határ. Kínlódjanak velük a labancok...:) Nemsokára épülhet az osztrák kerítás is...
Türelem
2015. szeptember 10. 16:36
A kormány helyében szórólapon terjeszteném a migránsok között az ISIS, Dabiq nevezetű lapjában közzétett felhívást. E szerint aki elhagyja a Darul Islam-ot /iszlám hazát/, s elmegy a hitetlenek földjére, az súlyosan veszélyezteti gyermekei lelkét. Tényleg nem kellene kitenniük gyermekeik lelkét az európai "kultúra" - szexuális devianciák, liberális véleményterror, vallásellenesség, stb - jelenlegi fertőjének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!