Németországban szexuális zaklatással gyanúsítanak egy szíriai menedékkérőt

2016. január 13. 21:34

Többrendbeli szexuális zaklatással gyanúsítanak Németországban egy szíriai menedékkérőt – írja a Focus magazin. A férfi nyolc nőt is molesztált. Eközben az is kiderült, hogy kiskorú menedékkérők fürdőkben zaklattak kamasz lányokat.

2016. január 13. 21:34

Többrendbeli szexuális zaklatással gyanúsítanak Németországban egy szíriai menedékkérőt – írta szerdán online kiadásában a Focus hírmagazin.

A beszámoló szerint a Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Neubrandenburgban őrizetbe vett férfit azzal gyanúsítják, hogy legkevesebb nyolc esetben szexuálisan zaklatott és szidalmazott, becsmérelt nőket helyi buszjáratokon. 

A szíriai menedékkérő áldozatai 17 és 38 év közötti nők voltak. A támadássorozat decemberben kezdődött. A 40 és 50 év közötti, papírokkal nem rendelkező férfit kedden vették őrizetbe egy buszon, a sofőr segítségével. A rendőrség arra kéri a további lehetséges áldozatokat és szemtanúkat, hogy jelentkezzenek.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdésköre a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatások és rablások révén a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről. Kedden a Die Welt című lap az online kiadásban arról írt, hogy három kiskorú menedékkérő, egy szír és két afgán fiú zaklatott egy 14 és egy 17 éves német lányt egy müncheni fürdőben. A rendőrség a 15 éves szír menedékkérő ellen nemi erőszak gyanújával indított nyomozást, két társa ellen pedig szexuális zaklatás gyanújával.

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik

Szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, és ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Kettőt megerőszakoltak. Más városokban is történtek hasonló támadások. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

A kormánypártok mindenekelőtt a bűncselekményt elkövető külföldiek kiutasítására vonatkozó szabályok szigorításával reagálnak az országszerte felháborodást keltő esetekre. A törvényhozás alsóházában (Bundestag) szerdán vitát rendeztek a támadásokról. Heiko Maas igazságügyi miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy senki nem helyezheti magát a törvények fölé, a szigorításokkal pedig a kormány „tartozik” az áldozatoknak és a menekültek, menedékkérők túlnyomó többségének, akik jogkövető magatartást tanúsítanak.

Taharrush gamea

A hatóságok szerint a szilveszterkor történtek azt jelzik, hogy elterjedt Németországban egy bűncselekménytípus, amelyet egyes arab országokban taharrush gamea néven ismernek. A kifejezés jelentése nyilvános helyen nők sérelmére csoportosan elkövetett szexuális zaklatás. A kölni történéseket vizsgáló nyomozók és a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) szerint az ügyek nem tartoznak a szervezett bűnözés kategóriájába.

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robag
2016. január 14. 13:46
Sajnálom a németeket, de azt "kell" mondanom ha nem gondolkodnak se nem hallgatnak a jó szóra (szóltunk mi is mások is nem lesz így jó) akkor úgy kell nekik. :/ (és erről a vezetőik és a médiájuk tehet első sorban)
tango47
2016. január 14. 09:48
EGY menedékkérőt gyanúsítanak? A többit pedig biztatják?
kuwiq
2016. január 14. 07:47
Hát ez fantasztikus, ha egyszer a német igazságszolgáltatás beindul! És a többi harmincezerrel, akik a különböző városokban ugyanezt csinálták, mi van?
Zsolt75
2016. január 14. 07:34
Szerintem ez a "taharrush gamea" hamarosan engedélyezett lesz, hiszen csak egy népi játék, a kultúra része.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!