Neonácikat vízágyúztak a rendőrök Brüsszelben

2016. március 27. 17:11

Brüsszelben a szervezők lemondták a tervezett békemenetet, a Felvonulást a félelem ellen, mert a rendőrség szerint a biztonsági feltételek nem adottak egy ilyen rendezvényhez, miután a rendőrség erőforrásainak jelentős részét foglalja le a merényletsorozat utáni nyomozás.

2016. március 27. 17:11

Vízágyúkat vetett be a rendőrség Brüsszelben neonáci tüntetők ellen, akik a brüsszeli terrormerénylet áldozataira emlékezőket zavarták meg a Place de la Bourse-on – írja az Index a BBC-re hivatkozva.

A rohamrendőrök azután avatkoztak közbe, hogy a radikálisok a gyászólók között lévő muszlim nőket is megfenyegették. A csoportosulás tagjai a BBC beszámolója szerint karlendítésekkel tették egyértelművé világnézeti hovatartozásukat.

A tér a megemlékezések spontán emlékművének helyszínévé vált a március 22-i merényletsorozat óta. A brüsszeli levéltár igyekszik megmenteni a relikviákat, lefényképezi a krétarajzokat, üzeneteket, mécseseket – írta a Euronews.

Nem sokkal korábban Brüsszelben a szervezők lemondták a tervezett békemenetet, a Felvonulást a félelem ellen, mert a rendőrség szerint a biztonsági feltételek nem adottak egy ilyen rendezvényhez, miután a rendőrség erőforrásainak jelentős részét foglalja le a merényletsorozat utáni nyomozás. Brüsszelben 28 áldozat és három öngyilkos merénylő vesztette életét a két repülőtéri és az egyik belvárosi metrómegállóban március 22-én végrehajtott robbantásban.

Összesen 268 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hajjaj
2016. március 29. 17:14
Hát igen, arról a mandi se í, hogy az u.n. " hooligánok" nem "belgák", hanem flammandok voltak ! http://www.lesoir.be/1163964/article/actualite/regions/bruxelles/2016-03-27/incidents-bruxelles-des-hooligans-repousses-place-bourse "Die Vorwürfe werfen ein Schlaglicht auf die Zerrissenheit zwischen Wallonen und Flamen in Belgien. Der Brüsseler Bürgermeister ist französischsprachiger Sozialist." http://www.zeit.de/politik/ausland/2016-03/bruessel-hooligans-politik-streit Véleményem szerint, valakiknek teli lett a tökül a brüsszeli s z o c i a l i s t a polgármester baromságaival. Ezidáig harmincöt embernek az életébe került. Az,hogy a flammandok/hollandok nem a beszari megalkuvók népcsoportjába tartoznak, az ismert. Valamit tenni kell.Aki feladja,az biztosan veszít! http://www.radio7.de/~run/news/613035/hooligan-randale-in-bruessel-entfacht-politischen-streit
mindenellen
2016. március 29. 16:08
Ez van. Majd visszakapjak a muszlimoktol.
Tóta W. Kutya
2016. március 29. 10:56
Beindult a hvg, 168 tóra kommandó!
Tóta W. Kutya
2016. március 29. 10:25
Híres Magyar nácik, aki fegyverrel harcoltak Abdeslam elődei ellen Hunyadi János Kormányzó, Kapisztrán János, Dobó István, Tormai püspök, Dugovics Titusz, I. Lajos, Zsigmond király, Hunyadi Mátyás király Hirtelen ennyi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!