Németország-szerte harmadik az AfD

2016. szeptember 23. 15:51

A berlini és mecklenburg-vorpommerni tartományi választásokat követően Németország-szerte harmadik helyen mérik az AfD-t. Angela Merkel CDU-ja stabilan első, biztos bejutók a liberálisok is.

2016. szeptember 23. 15:51

A közszolgálati ARD felkérésére készített, péntek reggel publikált közvélemény-kutatás szerint Angela Merkel kancellár pártja, a kereszténydemokrata CDU továbbra is biztosan őrzi első helyét: a német szavazók 32 százalékát tudhatja maga mögött. A második helyen a szociáldemokrata SPD van 22 százalékkal. Hatalmas meglepetésre az AfD található a harmadik helyen: a bevándorlásellenes jobboldali populista párt 16 százalékon áll Németországban. Negyedik helyen a Zöldek állnak 12 százalékkal, ötödik a baloldali populista Linkspartei 8 százalékkal és stabilan parlamenti bejutó a liberális FDP a maga 6 százalékával.

A CDU, az SPD és a Linkspartei támogatottsága 1 százalékponttal csökkent, az FDP-é és a Zöldeké 1-gyel nőtt. Az AfD-é 2 százalékponttal nőtt a 934 ember megkérdezésével készült közvélemény-kutatás adatai alapján.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2016. szeptember 25. 12:08
Országszerte 3. az MSZP. És akkor most mi van? AZ Afd egy tiszavirágéletű párt ami addig tündöklik, amíg tart a menekültválság. És mivel csökken a migrációs nyomás, egyre inkább megoldódni látszik ez az egész őrület, úgy fog visszasüllyedni oda ahonnan jöttek
illesl
2016. szeptember 23. 21:19
SAJNOS! Ha mindez Magyarországon lett volna, illetve lenne, akkor már rég elkergették volna a magyar stázimuttert. A németek gondolkodása sajnos abnormális. Ahogy Hitler felemelkedésekor és "tündöklésekor" agy-mosottak voltak, a göbbes-i propaganda a végső kitartásig sodorta e népességet és sajnos vele minket is, és az egész világot. Most ugyanaz történik más hangsúlyokkal, a német gazdasági világuralom lett volna a cél, most is bevesznek mindent. Már az egy probléma, hogy nincs egy normális férfi politikusok, csak nők ostoba játéka a jelenlegi német politika.... Szóval nagy baj van, hogy csak harmadik....
pollip
2016. szeptember 23. 19:04
80 millióból 934 embert kérdeznek meg? Akkor mi jobbak vagyunk és pontosabbak, hiszen a 10 millióból 1000 embert szoktak kérdezni.
Berecskereki
2016. szeptember 23. 18:26
Az eddigi tartományi választások eredményét véve figyelembe, kizártnak tartom, hogy a kormánykoalíciónak 54 %-os támogatottsága lenne. Talán 40-42 %. Ez egy manipulált eredmény lehet, hogy a koalició egybe maradjon és időt nyerjenek a jövő évi még hátralévő tartományi választásokig. Mert ugyebár aki időt nyer, csatát nyer. Bár már nem egyszer előfordult, hogy homok került a fogaskerekek közé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!