Merkel is felelős a berlini támadásért – betámadta a kancellárt a német bal

2017. január 04. 17:12

Ráhajt a Merkel-ellenes protestszavazókra a német populista baloldal. Sahra Wagenknecht, a Linkspartei prominense szerint a német kancellár is felelős a berlini terrortámadásért, lévén ő volt az, aki ellenőrizetlenül megnyitotta a határokat, és legyengítette a rendőrséget.

2017. január 04. 17:12

„Neki is van felelőssége a berlini terrortámadásban. A határok ellenőrizetlen megnyitása mellett ott a szétspórolt rendőrség, amely sem műszakilag, sem személyi állományban nincs azon a szinten, amit a fennálló fenyegetések megkövetelnének” – mondta Angela Merkel német kancellárról Sahra Wagenknecht, a német baloldali populista Linkspartei egyik vezető személyisége a Sternnek adott, az osztrák Krone által szemlézett interjújában.

Wagenknecht szerint Merkel átgondolatlan, koncepciótlan menekültpolitikája az oka annak is, hogy a 10 százalék körüli jobboldali populista AfD meg tudott erősödni.

A baloldali politikus szerint Angela Merkel politikája veszélyt jelent Németország demokráciájára: „Meg tudjuk-e változtatni úgy a fennálló viszonyokat, hogy az emberek újra azt tudják érezni, hogy egy olyan demokráciában élnek, amelyben az ő érdekeik vannak a középpontban? Mert ha nem, a demokrácia épp úgy a történelem része lesz, mint az egyesült Európa.” Wagenknechtnek Merkel külpolitikájához is volt egy-két szava. A legerősebb jelzője a végzetes volt: „Az Iszlám Állam létét és erejét az Egyesült Államok és szövetségesei, így Merkel által is támogatott olajháborúknak köszönheti.” 

A legfrissebb, január 3-i németországi közvélemény-kutatás szerint Merkel CDU/CSU pártszövetsége stabilan vezet 32 százalékkal. A szocdemek 21 százalékkal második helyen állnak, az AfD tovább erősödve 15 százalékon áll, Sahra Wagenknechték beelőzve a zöldeket feljöttek a negyedik helyre 11,5 százalékkal, az ötödikek így a zöldek 10 százalékkal. A liberális FDP 6 százalékkal szintén bejutna a Bundestagba.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. január 05. 06:55
Ebben meg ugy latszik van nemi keletnemet eletoszton
catalina9
2017. január 04. 22:00
Berecskereki [Hozzászóló kiszűrése] 2017. január 4. 19:30 2 @respondent ;-) Oroszország hangja Sahra Wagenknecht Bundestag-tag Európa elárulásával vádolja Angela Merkelt (VIDEÓ) Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_.." Nem is tudtam, hogy van ilyen!
Akitlosz
2017. január 04. 21:13
"a német populista baloldal." Ezeknek a cikkíróknak mindenki populista, akik nem ők és akik hajlandók figyelembe venni a többségi akaratot.
teljesenertelmetlen
2017. január 04. 20:15
Ennek a nőnek nagyon jó felszólalásai vannak a német parlamentben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!