Trumppal egy véleményen a német szélsőbal

2017. január 18. 10:03

Önálló európai védelmi politikát követelt Sahra Wagenknecht, a német populista baloldali Linkspartei parlamenti frakcióvezetője egy lapinterjúban. A politikus szerint ahhoz, hogy ez létrejöhessen, fel kell oszlatni a NATO-t, és össze kell fogni Oroszországgal.

2017. január 18. 10:03

Donald Trump NATO-ra vonatkozó kritikája kíméletlen őszinteséggel tárta fel a német kormány hibáit és mulasztásait, mondja Sahra Wagenknecht. Mint írtuk, Trump szerint a NATO „elavult” intézmény, mivel „sok-sok évvel ezelőtt” alakították ki. „Alaposan megkaptam a magamét, amikor először mondtam, hogy a NATO elavult, de ez két napig tartott, aztán már azt kezdték mondogatni, hogy Trumpnak igaza van” – tette hozzá. Trump a másik fő problémának azt nevezte, hogy sok NATO-tagállam nem vállal méltányos részesedést a védelmi kiadásokból, és ez szerinte „nagyon igazságtalan az Egyesült Államokkal szemben”. Hozzátette: jelenleg öt NATO-tagállam fordítja a hazai össztermék két százalékában meghatározott összeget védelmi kiadásokra.

A német baloldali politikus szerint Trump kritikája rávilágít arra, hogy önálló európai védelmi rendszerre van szükség. Wagenknecht a NATO-t ehhez feloszlatná, a transzatlanti partnerség helyett behozná a képbe Oroszországot.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2017. január 18. 13:54
Igazi balos. Hallott valamit, félreértette és következtetéseket vont le. Trump sehol nem mondta, hogy a NATO-t fel kellene oszlatni. Így aztán a cím is téves. Mert Trump viszont nincs egy véleményen a német szélballal ... ;-)
Harangláb
2017. január 18. 10:20
Azért azt nem gondolnám, hogy Amerikát le kellene cserélni Oroszországgal... A tisztes viszony viszont szükséges volna az oroszokkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!