Merkel kereszténydemokratái ismét legyűrték a szocdemeket

2017. május 14. 18:50

Schleswig-Holsteint követően Észak-Rajna-Vesztfáliában is legyőzték a szociáldemokratákat Angela Merkel kereszténydemokratái. A CDU 8 százalékpontot erősödött a legutóbbi tartományi választáshoz képest, a düsseldorfi parlamentbe bekerült az AfD is a maga 7,7 százalékával.

2017. május 14. 18:50

Az Angela Merkel kancellár vezette (CDU kapta a legtöbb szavazatot a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban vasárnap tartott helyi törvényhozási választáson a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) urnazárás után közzétett eredménye szerint. Az ARD és a ZDF országos köztelevíziók megbízásából végzett kutatások alapján a CDU a szavazatok 34,3 százalékát gyűjtötte össze, 8 százalékponttal erősödve a legutóbbi, 2012-es választáson elért 26,3 százalékhoz képest.

A Martin Schulz vezette szociáldemokrata párt (SPD) története legrosszabb eredményével, 30,6 százalékkal a második helyen végzett. Ez 8,5 százalékos gyengülés a 2012-es 39,1 százalékhoz viszonyítva. A düsseldorfi Landtag harmadik számú ereje a liberális FDP 12,2 százalékkal. A negyedik a CDU-tól jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) 7,7 százalékkal. A Zöldek támogatottsága csaknem megfeleződött, a 2012-es 11,3 százalékról 6 százalékra süllyedt. Az SPD-től balra álló Baloldal (Die Linke) 5 százalékot szerzett.

Pártja súlyos választási veresége miatt lemondott vasárnap minden tisztségéről Hannelore Kraft, a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartomány miniszterelnöke, az SPD alelnöke és tartományi szervezetének vezetője. A szociáldemokraták és a baloldali ökopárt koalíciója így elveszítette többségét Németország legnépesebb tartományában. Az észak-rajna-vesztfáliai választás az utolsó erőpróba a szeptemberi szövetségi parlamenti választás előtt. (MTI)

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2017. május 15. 09:28
Es ettol pont ugyanugy semmi se fog valtozni mint Franciaorszagban. Merkel a valtozas Merkel utan. Fasza...
áfonya
2017. május 15. 04:33
Merkel hitvány kommunista hazudozó .Napokban nyilatkozta a bevándorlást meg kell akadályozni .Közben német hajókkal szállít Európába a betolakodókat , elosztaná . https://magyarkozosseg.net/robban-a-botrany-megvan-a-bizonyitek-a-szervezett-migraciora-eddig-senki-nem-hitt-senki-magyarorszagnak/
áfonya
2017. május 15. 04:18
Egy meglehetősen túlzsúfolt csónakkal indult útnak csütörtökön az a 350 afrikai illegális bevándorló, akiket végül a líbiai parti őrség visszaszállított az észak-afrikai országba. A csónak körülbelül 30 kilométerre lehetett a líbiai partoktól, amikor egy német civilszervezet hajója megpróbálta felvenni, és Európába szállítani a csónak utasait. A líbiai parti őrség emberei azonban lefülelték az akciót, és megakadályozták azt. Az esetről felvétel is készült, így ez az első bizonyítható eset, hogy nem kormányzati szervezetek, az úgynevezett NGO-k saját hajóikkal szállítják ezerszám Európába a migránsokat. Az olasz ellenzék azonban úgy sejti, hogy maga az olasz kormány is felelős, mivel eddig szemet hunyt az úgynevezett taxiztatás felett. Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője szerint az olasz állam így milliókat kereshet az országba érkező százezrek befogadására kapott forrásokból. Ezek az emberek nem a háború elől menekülnek. Ennek semmi köze a háborúkhoz. Ez egy gazdasági akció, amit olyan emberek finanszíroznak, mint Soros György” – mondta Matteo Salvini. Az olasz kormány álláspontja – a botrány hatására – azonban változni látszik. A külügyminiszter egy Líbiában felállítandó migránstáborhoz ígért 10 millió eurós támogatást, és Olaszország jelentős összegekkel támogatja a líbiai parti őrség felszerelését és kiképzését is. forrás: ripost.hu
áfonya
2017. május 15. 03:00
Merkel nem kereszténydemokrata hanem bolsevik kommunista náci szellem lengi körül.. Egész Európának diktál ,fél Európát kiaknázza éhbért fizet ugyan azért a munkáért amit a németek elvégeznek. Politikához hozzá nem értő ,soros bábja úgy rángatják . Merkel nem európai érzelmű hanem zsidó kommunista. Még a betolakodókat nem engedte be addig piszkálta Amerika az autógyártást tönkre akarták tenni a német ipart ,merkel mihelyst a betolakodókat hazájába hívta azóta Amerika nem támaszt kifogásokat az autógyártásban ,hirtelen csend lett ,Merkelt amerika megzsarolja.Magyar nép hasonlóktól szenvedett 1945-től 2010-ig ,magyar népet többszörösen kirabolták minden féle kinzó eszközt kipróbáltak rajta .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!