Kern: Hiba lenne feladni a kvótát

2017. december 15. 12:10

HIba lenne feladni a menekültügyi kvóta elgondolását, hiszen az elosztórendszer nagy könnyebbséget jelentene Ausztriának – jelentette ki Christian Kern leköszönő osztrák kancellár az EU-csúcstalálkozó pénteki zárónapján.

2017. december 15. 12:10

Hiba lenne feladni a kötelező uniós menekültügyi kvóták elgondolását, a menedékkérők tagországok közötti elosztására szolgáló rendszer felállítása nagy könnyebbséget jelentene Ausztriának – jelentette ki Christian Kern leköszönő osztrák kancellár a brüsszeli EU-csúcstalálkozó pénteki zárónapján. Kern rövid sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a migrációs válság kezelését illető „eltérő álláspontok most nem fognak változni”.

„Európa hatalmas lépéseket tett előre. Kancellári tisztségem kezdete óta Ausztriában minden hónapban egyre kevesebb menekültet regisztrálunk, ez pedig nem csak a saját intézkedéseinknek, hanem a Törökországgal és az észak-afrikai államokkal kötött megállapodásoknak is köszönhető. Nem értem, miért kell ezt lekicsinyelni” – mondta.

A Politico brüsszeli hírportál megjegyezte, hogy Kern utódja, Sebastian Kurz keményebb álláspontot képvisel a migráció ügyében.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luzitanxaver
2017. december 15. 17:54
Pénteken ebéd után már csak algoritmus hajigálja ki az új cikkeket, vagy tényleg azt kell gondolnunk, hogy szándékos klikkvadászkodás zajlik, Gellért?
Wendriner
2017. december 15. 17:29
Nem javítják , pedig már nincs ott a kisbrigi sem:
quetzal
2017. december 15. 17:04
A Paul Lendvai2-ként üzemelő Hans Rauscher már meg is támadta emiatt Kurz-ot: Bald-Kanzler Kurz führt Österreich nach Visegrád
quetzal
2017. december 15. 16:52
Kurz a kötelező kvóták ellen van most is, és támogatja az ilyen értelemben megnyilvánuló Tuskot: "Tusk hat Recht, wenn er sagt, dass verpflichtende Flüchtlingsquoten in der EU nicht funktioniert haben. Ich werde daher dafür eintreten, dass diese falsche Flüchtlingspolitik geändert wird." "positiv, dass Tusk und einige europäische Staaten sich vor allem für einen ordentlichen Außengrenzschutz und den Einsatz von mehr EU-Mitteln dafür einsetzen" derstandard.at/2000070366454/Fluechtlingspolitik-Kern-und-Merkel-gehen-auf-Distanz-zu-Tusk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!