Nagyot nyertek az osztrák szocdemek Burgenlandban

2020. január 26. 19:11

A szavazatok 50 százalékát is megszerezhették a vasárnapi tartományi választáson.

2020. január 26. 19:11

A magyar határral szomszédos osztrák Burgenland tartományban vasárnap tartottak választást. 

Az este 18:49-es adatok szerint a szocdemek (SPÖ) 50 százalékot, a konzervatív Néppárt (ÖVP) 30,6 százalékot, a Szabadságpárt (FPÖ) 9,8 százalékot, a Zöldek 6,7 százalékot szereztek. 

Ezzel bizonyos, hogy Hans-Peter Doskozil eddigi szocdem tartományfőnök folytathatja a kormányzást Burgenlandban.

(Forrás: ORF)

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2020. január 27. 16:52
Ez kimaradt : A szocik olyasmiket vezettek be Burgenlandban, amit sehol máshol, egész Ausztriában. (Fogalmam nincs mibül... de helyesen tették.) Pld komoly támogatást kapnak azok akik otthon gondozzák idős rokonukat és alkalmazotti státuszba veszi öket a tartomány. Megemelték a munkavállalók bér-minimumát. Tudtommal ott lett a legmagasabb az országban.
duzur
2020. január 27. 16:48
És ügyes lépése volt Doskozilnak a napokban, hogy elutasított bármiféle migráns-központot a határ mentén. Ö nem volt hajlandó vállalni az osztrák szocik elnökségét és az az orvosnö aki most a szocik élén van, sajnos alkalmatlan arra, hogy azt a hangyabolyt erös kézzel, jó vágányra vigye. Egy kompetens és sikeres szakember volt az egészségügyben, hiba volt váltania...
duzur
2020. január 27. 16:47
Semmi kétség, hogy sokat számít, mennyire rátermett politikus valaki és Doskozil nagyon az. DE bizony "pénz beszél, kutya ugat !" A szocik olyasmiket vezettek be Burgenlandban, amit sehol máshol, egész Ausztriában. (Fogalmam nincs mibül... de helyesen tették.) Tudtommal ott lett a legmagasabb az országban.
JMoflicheque
2020. január 27. 09:30
abnormális várvidék............
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!