Kovács Zoltán: A migráció elsősorban nem politikai, hanem jogi kérdés

2020. február 05. 08:58

A határokat meg kell védeni, azért vannak határok, hogy az azon átlépők betartsanak minden törvényt.

2020. február 05. 08:58

Az illegális migráció nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdés. A mexikói-amerikai határon évtizedek óta van valamilyen fizikai akadály, amelynek célja, hogy az illegálisan érkezőket feltartóztassa – mondta Kovács Zoltán, amikor meglátogatta az Egyesült Államok és Mexikó közötti határt.

„Az Európai Uniónak is vannak határai, különös tekintettel a schengeni határra, és azok a viták, amelyeket az elmúlt öt évben folytattunk ezeknek a határoknak az átjárhatóságáról, arról, hogy szükséges-e fizikai erővel, illetve adott esetben kerítéssel védeni az illegális migrációval szemben, az itt, ebben az országban, illetve ezen a határszakaszon fel sem vetődne kérdésként, hiszen magától értetődik” – hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán.

Hozzátette, Európa határait, a schengeni határokat ugyanilyen egyértelműen és kérdések nélkül kell védeni, mert nem érzelmi, nem politikai, hanem jogi kérdésről van szó. A határokat meg kell védeni, azért vannak határok, hogy az azon átlépők betartsanak minden törvényt – tette hozzá Kovács Zoltán.

Az államtitkár amerikai útja során találkozó Andrew Friedmannal, az ortodox Bais Naftoli zsidó egyházközség elnökével, a Republikánus Párt kaliforniai elnökével, Jessica Pattersonnal, a Pepperdine University School of Public Policyn és az American Jewish Committee Los Angeles-i szervezetével, valamint külhoni magyarokkal.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
olajfa1
2020. február 05. 11:26
A "liberálisok" menjenek Israelbe!!! és ott osszák az észt a "nyitott határokról!...
Bell & Sebastian
2020. február 05. 09:50
A Lügenpresse azzal kampányol, hogy az általuk menekülteknek nevezettek 50 százaléka dolgozik. No nem agysebészként, amint ezt a vágóképekkel igyekeztek bizonyítani. A koronát azzal tették fel a nyilvánvaló hazugságra, hogy megjegyezték, ez jobb arány, mint amit az egykori, szétbombázott Jugoszláviából befogadottak produkáltak.
ElBundi
2020. február 05. 09:18
Németországban minden hetedik tanulóvezetö arab nyelven vizsgázik.
Nehidd El
2020. február 05. 09:18
Teljes tévedésben van Kovács. Az igazi jogállamiság az lenne, ha megölnénk magunkat és gyermekeinket, hogy helyet csináljunk az illegális migránsoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!