„A cicaharcnak véget kell vetni” – Gubík László a felvidéki helyzetről

2020. június 19. 16:44

Itt a pénteki Mandiner Podcast!

2020. június 19. 16:44

Pénteki podcast adásunkban a szlovák-magyar miniszterelnöki találkozóról, az MKP memoranduma kapcsán kialakult konfliktusokról, valamint a felvidéki politikum megosztottságáról beszélgettünk.

Vendégünk Gubík László, a Via Nova – Új Út elnöke.

Műsorunk az alábbi felületeken is elérhető:

Apple Podcast

Spotify

Soundcloud

Google Podcasts

Radiopublic

Breake

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Highlander07
2020. június 20. 20:40
Ja,azt még elfelejtettem,hogy krvára elegem van abból, hogy megállás nélkül mindig csak azt hajtogatják a hülye tótiai, izé, magyar közéleti személyiségek, vagy nemtudomminek nevezzem ezeket a hülyéket, hogy a jog alapján, a jog, a jog, a jog... anyátok ...csáját azt!!! Az igazság, nem a jog illet meg minket!!! Felfoghatatlan, hogy mekkora hülyeségeket kell ezektől elhallgatni mindig, még a magyar sajtóban is!
Highlander07
2020. június 20. 20:35
Nem is tévedsz szerintem nagyot. Itt csakis az számít, hogy a nagy szlovák "barátain" mit gondolnak. Ha akár egyetlen szlovák interjút elolvasol/végignézel a szlovák sajtóban (már ha értesz szlovákul), akkor látni fogod, hogy ott csakis és kizárólag olyanokat mondanak, amikkel nem sértik szegény szlovák "barátai" érzékenységét. Versenyezve határolódnak el az autonómia szónak még a kiejtésétől is, nem tartják magukat az egységes magyar nemzet tagjainak, és folyamatosan idiótának és debilnek állítják be azokat, akik szerint a felvidéki magyarnak területestől a legjobb Magyarországon lenne. Rossz hallgatni, én már évek óta képtelen vagyok "magyar" politikus" primitív és nevetséges ömlengéseit hallgatni a tót sajtóban. Egyet megtanultam: a felvidéki, esetükben szlovákiai magyarul beszélő politikus egyetlen és kizárólagos igazodási pontja a "szlovák barátainknak" való megfelelés, semmi más, és soha nem is lesz más. Nem tudom ennek mi az oka. Én mondjuk nagy ívben teszek a "szlovák barátaink" véleményére, tőlem akár a házam előtt vonyíthatnának naphosszat, írhatnák az idióta cikkeiket, max röhögnék rajtuk, ennyi. Vagy itt van a legújabb benes dekrétumos eset, amit ahogy látom a Magyarországi sajtó sem ragoz túl. https://ujszo.com/kozelet/az-allam-a-benes-dekretumokra-hivatkozva-el-akarja-kobozni-a-d4-es-alatti-milliokat-ero Földet akarnak elvenni egy magyar családtól mert azt régen el kellett volna kobozni a felmenőiktől, mert azok magyarok voltak. Itt ér véget a "szlovák barátaink" szólama, mert ezek a magyar kiirtani akarják, nem barátkozni vele.
Atti bá
2020. június 20. 16:35
Valahogy nem tudok megszabadulni az érzéstől, hogy egy "újgenerációs" felvidéki pecsenyesütögetővel készült egy újabb semmi értelme beszélgetés.
Felvidéki MAGYAR
2020. június 20. 09:50
Gubík Laci Barátom! Sok dologgal egyetértek a mondandódban, de ugye te is látod, hogy a 100 vendég túlnyomó többsége azért ment el, mert vagy a saját pecsenyéjét akarja megint sütögetni, vagy per-pillanat jól mutat a fosbukon a "Matovicsos szelfi", de idővel majd ő is pecsenyézni akar! Matovics gesztusa pedig nem több, mint egy jó PR fogás! De tévedjek én és legyen kijavítva az alkotmány preambuluma úgy ahogyan te is mondod, kapjuk vissza az állampolgárságunkat, legyen dél Felvidéken hivatalos a magyar nyelv is, legalább autonómia is legyen, ami alap bizonyos területek hovatartozásának újratárgyalásához..... És már hallom is, hogy "ezek szélsőséges követelések", meg hogy "no, tak to teda nie, este co by ste nechceli" stb. Hát ez a lényeg! A látszatpolitizálásból már elég volt, ahogyan azokból is, akik 30 éve piszok jól megélnek belőle és bizony szép számmal képviseltettek most is Pozsonyban, június 2-án!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!