Fertőzésveszélyesek lennének a BKK új ivókútjai?

2020. július 27. 16:32

A Lehel téren például „a kézmosó csap már le is tört, a lyukat azóta bemocskolódott szigetelőszalaggal ragasztották le, de a vízkő is vastagon ellepi az új ivókútakat” – írja a Ripost, valamint a 13.kerulet.ittlakunk.hu.

2020. július 27. 16:32
null

„Rozsdásodnak és töröttek a BKK új ivókútjai, ráadásul fertőzésveszélyesek is” – írja a Ripost, valamint a 13.kerulet.ittlakunk.hu. A portálok tájékoztatása szerint (a Lehel téren például a kézmosó csap már le is tört, a lyukat azóta bemocskolódott szigetelőszalaggal ragasztották le, de) a vízkő is vastagon ellepi az új ivókútakat – írják.

„Az utasoknak pedig, ha használni akarják, egymás után kell hozzányúlniuk a csapokhoz, miközben a rozsdamentes acél felületeken akár 72 órán át is megtapadhat a vírus, így a BKK ivókútjai konkrétan fertőzésveszélyesek” – teszik hozzá.

A hármas metró vonalán, 8 állomáson adtak át nemrégiben ivókutakat, amelyek a Lehel tér, a Dózsa György út, a Göncz Árpád Városközpont, a Forgách utca, a Gyöngyösi utca, Újpest-Városkapu, Újpest-Központ, valamint a Nagyvárad téri állomásokon találhatóak.

Címlapképen: Dorosz Dávid, klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes. Fotó: Facebook

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bortom100
2020. július 29. 17:42
Ma lementünk megnézni a köröndön felállítot kutat alig találtuk meg próbáltunk vízet facsarni belőle de nem sikerült, de nem adjuk fel a reményt.
Dobrevne
2020. július 28. 13:02
Aha, de én 17 évesen már lejátszottam ezt a dolgot...
NTLLK
2020. július 27. 21:58
Ennyi!...
BőröndÖdön
2020. július 27. 21:37
Nem azok,de azt kell híresztelni,mert a Gergő...:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!