Rendőrök léptek közbe az ózdi tömegverekedésnél

2021. január 18. 17:54

Életveszélyes sérülésekkel is együtt járt az a tízfős verekedés, aminek rendőrök vetettek véget Ózdon – adta hírül a police.hu.

2021. január 18. 17:54
null

„Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kilenc helyi férfival szemben, illetve élveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt tizedik, a verekedésben résztvevő társukkal szemben” – áll a rendőrség hétfői közleményében. 

Szombaton hét ózdi férfi karókkal, vascsövekkel felfegyverkezve elment a város újtelepi részére este kilenc táján, ahol egy korábbi nézeteltérést akartak lerendezni három ismerősükkel. Rövid szóváltást követően a tíz férfi összeverekedett. A verekedésben többen megsérültek, két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. A nyomozók hétfőn már gyanúsítottként hallgatták ki a verekedésben résztvevő férfiakat, egyúttal vizsgálják a garázdaság pontos körülményeit is – adta hírül a police.hu.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. január 19. 19:08
Egy tömör általános összefoglaló az erőszakról: https://egyvilag.hu/temakep/068.shtml
Dorset Naga
2021. január 18. 22:50
Párját ritkító dolog a kiccsaládtól. Én hagytam volna kicsit eszkalálódni a helyzetet.
Robur
2021. január 18. 22:27
Minek?
Zsaturnuzs
2021. január 18. 22:13
Jó lenne, ha megszólalna néhány jogvédőnk is a témáról. Magyar Helsinki Bizottságtól valaki? Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda? Kisebbségi Jogvédő Intézet és Kisebbségi Jogvédő Alapítvány? Az érdekelne, hogy megemlíthető-e a hírben szereplő tíz férfi cigány származása, illetve a csoportosan elkövetett súlyos testi sértések tetteseinek cigány származására lehet-e utalni úgy, mint "cigánybűnözés"?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!