Karácsony szerint Sadiq Khan „élhetővé” tette Londont, és hasonlóra törekedik Budapest is

2021. május 10. 11:19

Mondta mindezt úgy, hogy Sadiq Khan városvezetése igen megosztó.

2021. május 10. 11:19
null

Mint arról beszámoltunk, ismét az ellenzéki Munkáspárt jelöltjét, Sadiq Khant választották London polgármesterévé. Khan ezzel második polgármesteri megbízatását nyerte el, amelyhez Karácsony Gergely főpolgármester is gratulált Facebookon. Mint mondta, Khan győzelme „örömhír a progresszív várospolitikának”. Véleménye szerint Sadiq Khan egy szociálisan érzékeny politikus, aki sokat tett London élhetővé tételéért. 

– írta Karácsony Gergely.

Fotó: Justin Tallin / AFP
Fotó: Justin Tallin / AFP

„A terror a nagyvárosi élet része”

Az Evening Standard számára készített legfrissebb közvélemény-kutatás némiképp árnyalja azt a kijelentést, miszerint Sadiq Khan „élhetőbbé” tette volna Londont. A kutatásban résztvevők kijelentették: Londonban a legfőbb problémát a késes támadások jelentik, a polgármesternek kezdenie kell valamit a kialakult helyzettel. A kutatás 1005 szavazókorú felnőtt bevonásával készült, 52 százalékuk válaszolta azt, hogy először a késes támadásokat kell visszaszorítani a fővárosban. 37 százalékuk válaszolta azt, hogy olcsóbb lakásokat kell teremteni, 35 százalékuk pedig azt tartotta legfontosabbnak, hogy újranyisson London a koronavírus-járvány után.

A lap emlékeztet: 2016 májusától – azaz Khan hivatalba lépésétől – egészen a járvány kitöréséig 60 százalékkal nőtt a késeléses bűnesetek száma. Bár a londoni rendőrség kimutatása szerint a márciust megelőző 12 hónapban az ilyen típusú bűncselekmények száma 33 százalékot esett, de ez sokkal inkább a járványnak tudható be, mint Khan munkásságának.

Végezetül érdemes megemlíteni Khan többször is idézett mondatát, mely szerint a terrortámadások a „nagyvárosi élet szerves részei”.

– vélekedett Sadiq Khan.

London polgármestere ezt az Evening Standardnak nyilatkozta még 2016 szeptember 16-án, amikor New Yorkban három pokolgép robbant fel. A terrortámadásban 31 ember sérült meg, halálos áldozata viszont nem volt a robbanásoknak.

Nyitókép: Facebook

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2021. május 12. 11:45
Vajon milyen nyelven beszéltek? Pástu nyelven, Sadik Khan anyanyelvén? Mert, hogy angolul ne, az biztos!
mediator01
2021. május 10. 15:37
Kis köcsög és a nagy köcsög.
matykox
2021. május 10. 15:35
Madarat tolláról, harácsonyt szadiqjáról lehet megismerni! Avagy aki disznók közé keveredik, azt megeszik a korpákok.
krildi
2021. május 10. 15:21
De hát Mr. Khaaaaaaaan alacsony , és pocakos míg Karácsony magas és karcsúúúúúú.... Azért imádkozzunk, hogy ne úgy tegye élhetővé Budapestet mint a köpcös Londont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!