Andrej Babis: Orbán Viktor támogatni fog a választásokon

2021. szeptember 09. 09:26

Csehországban október második hétvégéjén lesznek választások.

2021. szeptember 09. 09:26
null

Október 8-án és 9-én lesznek Csehországban a parlamenti választások. A pártok már hónapok óta a voksolásokra készülnek, a közéletet pedig több botrány is színesíti. Az egyik, nagy felháborodást kiváltó ügy, hogy az Európai Bizottság (EB) 2035-től szeretné bevezetni a belső égésű motorokkal bíró autók értékesítésének tilalmát – olvasható a Mladá fronta Dnes online felületén megjelent cikkben, amely az októberi választásokra reflektálva közölte azt is,

Andrej Babis jelenlegi cseh kormányfő (ANO) azt mondta: Orbán Viktor kormányfő támogatni fogja őt a voksolásokon.

A cikk szerzője hozzátette, a cseh miniszterelnök elárulta azt is, hogy az európai politikai élet további jelentős szereplői is őt támogatják, s hogy Orbán Viktorral is fog személyesen egyeztetni még.

Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. szeptember 09. 19:37
Valami titokzatos erők megakadályozzák, hogy Közép-Európa megszervezze magát.
brekker
2021. szeptember 09. 19:29
Mátyás király első feleségének halála https://rubicon.hu/kalendarium/1464-marcius-8-matyas-kiraly-elso-felesegenek-halala
brekker
2021. szeptember 09. 19:23
https://rubicon.hu/kalendarium/1277-julius-13-iv-laszlo-szovetseget-kot-habsburg-rudolffal Mit nyertek tehát a felek a szövetséggel? A morvamezei győzelemmel IV. László tekintélyt szerzett magának saját országában, így rövid távon sikereket ért el a belső konszolidáció terén; kísérletét aztán az egyházi hatalom és Fülöp pápai legátus durva beavatkozása hiúsította meg, mely László személyisége és az ország sorsa szempontjából is negatív következményekkel járt. A Bécsben kötött szövetség igazi győztese Habsburg Rudolf volt, aki a morvamezei diadal eredményeként megerősíthette dinasztiája európai helyzetét, és elindíthatta azt a több évszázados nagyhatalmi karrier felé. Az a tény, hogy a Habsburgok éppen magyar fegyvereknek köszönhették felemelkedésüket, újabb bizonyítékot szolgáltat a történelem szeszélyeire, hiszen éppen azt a dinasztiát emeltük fel, mely – gyakran saját céljainak alárendelve – később évszázadokig kormányozta Magyarországot. Ezt IV. László természetesen nem láthatta előre – és Ottokár támogatása sem kecsegtetett volna több jóval –, ahogy az 1298-ban szintén Habsburgokat támogató III. András (ur. 1290-1301) sem.
jánosbácsi
2021. szeptember 09. 12:40
Akiket Orbán Viktor támogatott mindegyike megbukott politikailag. Heinz-Christian Strache , Salvini, Trump
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!