Brüsszel mellett a Helsinki Bizottság is górcső alá veszi a magyar és lengyel jogállamiságot

2021. október 29. 13:00

A Helsinki Bizottság november 3-án külön meghallgatást tart a magyarországi és lengyelországi demokratikus viszonyok miatt az amerikai Kongresszusban.

2021. október 29. 13:00
null

A lengyel Wprost arról írt, jövő hét szerdán meghallgatást tart a magyarországi és a lengyelországi demokratikus viszonyok miatt a Helsinki Bizottság az amerikai Kongresszusban. A bizottság közleménye szerint az Egyesült Államok szövetségesei és az Európai Unió tagállamai, Magyarország és Lengyelország politikai vezetői

az elmúlt évtizedben a demokráciát és a jogállamiságot aláásó politikát folytattak.”

A bizottság vezetője, Ben Cardin már régóta tervezett meghallgatást Lengyelországról és Magyarországról, de az Európai Unióval való mostani problémák további érdeklődést váltottak ki, és ez felgyorsíthatja a munkát.

Címlapkép: AFP

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2021. október 31. 12:23
A helsinki bizottság bújjon vissza Soros György hátsó felébe.
Kopa
2021. október 31. 05:09
A helszinki bizottság? Jujuj, nem szeretnék most a lengyel magyar jogállamiság helyében lenni.
MerivaD
2021. október 30. 07:08
Na hálistennek. :-)
MaBaker
2021. október 29. 23:53
Épp egészségügyi apartheid rendszereket építenek Európa szerte de ez a retkes Helsinki bizottság megint a migrik meg a cigányok miatt fog vizsgálódni. Valami párhuzamos univerzumban ébredtem úgy érzem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!