Izraelben a 60 év felettiek már megkaphatják a negyedik oltást

2021. december 22. 07:13

Az időseken kívül az egészégügyi dolgozók és az immunhiányos emberek is kérhetik a negyedik adagot.

2021. december 22. 07:13
null

Naftali Bennett miniszterelnök kedd este kijelentette: Izrael polgárai a világon elsőként kapták meg a vakcina harmadik adagját, az ország továbbra is továbbra is élen jár azzal, hogy most a lakosok hozzájutnak a negyedikhez is.

A kormányfő egyben felszólította azokat, akik megfelelnek a feltételeknek, hogy kérjék az oltást.

Az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye szerint az immunhiányos emberek is megkaphatják a vakcina negyedik adagját, amelyet nekik, valamint a 60 év felettieknek és az egészségügyieknek a harmadik injekció után legalább négy hónappal lehet beadni.

Készülnek a negyedik oltási kampányra

A miniszterelnöki hivatal beszámolt arról, hogy a kormányfő utasította az egészségügyi tárcát és az oltásokat kezelő egészségbiztosítási pénztárakat: készüljenek fel a vakcina negyedik adagjának oltási kampányára. A nap folyamán Izrael bejelentette, hogy az omikron variáns megfékezése érdekében felvették az Egyesült Államokat, Kanadát és számos más országot a mintegy 50 államot tartalmazó „vörös” listára. Az ezen felsorolt országokba tilos az utazás.

Izrael 9,3 millió lakosából több mint 4,1 millióan kaptak három adag koronavírus elleni vakcinát. Az országban folyik az 5 és 11 év közötti gyermekek oltása is.

(MTI)

Nyitókép: Radek Mica / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konzervatív átlagpolgár
2021. december 22. 09:21
Kezdődjék a tánc! Mondta a papagáj és belerepült a ventillátorba.
navis praetoria
2021. december 22. 09:07
Európai egészségügyi szervezetek már azt ajánlják, hogy az oltást négyhavonta, meg háromhavonta meg kell ismételni.
Gèbi
2021. december 22. 08:40
Megkaphatják azok még a 44-et is. Komoly az esély arra, hogy az oltás terroristák sikerrel fogják végteleníteni az oltásokat.
iIonah
2021. december 22. 08:23
Szuper.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!