Az ENSZ-főtitkár elítélte az antiszemitizmus terjedését a holokauszt áldozatainak emléknapja előtt

2022. január 26. 11:21

Guterres szerint az antiszemitizmus a gyűlölet és az előítélet legrégibb formája.

2022. január 26. 11:21
null

António Guterres ENSZ-főtitkár elítélte az antiszemitizmus terjedését egy beszédében, amelyet a New York-i Park East-zsinagógában mondott el helyi idő szerint kedden este, a holokauszt áldozatainak emléknapját megelőzően. Arra kérte az embereket, hogy mindig és mindenkor határozottan álljanak ki a gyűlölet és a fanatizmus ellen. Mint mondta, megdöbbentette, hogy nemrég megtudta:

alig több mint az emberek fele hallott a holokausztról, amelyben hatmillió zsidó és több millió további ember pusztult el

a második világháború idején. Ennek az ismeretnek a hiánya még súlyosabb, ha csak a fiatal generációkat tekintjük – tette hozzá.

„A tudatlanság ellen oktatással kell küzdeni. Minden kormánynak felelőssége van abban, hogy tanítsák a holokauszt szörnyűségeit" – szögezte le. Guterres szerint az antiszemitizmus a gyűlölet és az előítélet legrégibb formája, és terjedésének tényét a fizikai és verbális támadásokról, zsidó temetők meggyalázásáról, zsinagógák megrongálásáról szóló jelentések támasztják alá.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2022. január 26. 13:54
Guterresről eddig is tudta mindenki, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban. De most már konkrét bizonyítékot is szolgáltatott arra, hogy csak egy szegény, szellemi fogyatékos, megélhetési politikus.
Dicsértessék
2022. január 26. 12:51
Természetesen az antiszemitizmus nem terjed a világban. Tán még soha volt a világ olyan biztonságos a zsidóknak, mint manapság. Ámde vannak szervezetek, akik zsíros pénzeket húznak le az antiszemitizmus elleni harc címén. Ezek között van ENSZ szervezet is. Az ujkeletű antiszemitizmust az elitek okozzák éppen az ilyen bullshit antiszemitizmus elleni kampányaikkal. Az antiszemiták jelentős része valojában elitellenes.
Jacques de Molay
2022. január 26. 12:32
Muzulmánoknak szólt?!
Nehidd El
2022. január 26. 12:20
"Az ENSZ-főtitkár elítélte az antiszemitizmus terjedését a holokauszt áldozatainak emléknapja előtt" Akkor miért terjesztik, miért akarnak iszlamizálni minden államot? "Mint mondta, megdöbbentette, hogy nemrég megtudta: alig több mint az emberek fele hallott a holokausztról" Ahhoz képest, hogy több mint 10%-uk olvasni sem tud, szerintem nagyon elédettek lehetnek a propagandájuk sikerével. Nem lepődnék meg, ha kevesebben hallottak volna az egész 2. világháborúról, mint annak e szomorú fejezetéről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!