Szabad világ van, ott kampányol Orbán is, ahol és akiért jónak látja

2022. január 19. 19:28

Beavatkozásnak azt hívják, amikor Oroszország bevonul Kazahsztánba leverni az ottani tüntetéseket.

2022. január 19. 19:28
null
Eörsi Mátyás
Eörsi Mátyás

„Amikor Donald Trump a nyilvánosság előtt kinyilvánítja, hogy Orbán győzelmét óhajtja, az nem beavatkozás a magyarországi választásokba.

Amikor Orbán Viktor Litvániába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a litván választásokba. (Kubilius elvesztette a választást.)

Amikor Orbán Viktor Grúziába/Georgiába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a grúz/georgiai választásokba. (Szakasvili elvesztette a választást.)

Amikor Orbán Viktor Szlovéniába utazik, hogy a kereszténydemokrata kormány mellett kampányoljon, az nem beavatkozás a szlovén választásokba. (Jansa megnyerte a választást.)

Amikor az európai intézmények végzik a dolgukat és megállapítják, hogy Magyarországon tíz év óta folyamatosan sérül a jogállamiság, az beavatkozás a magyarországi választásba.

Csak, hogy jobban értsük.

Azért a magam véleményét is ideteszem: Egyik sem beavatkozás a választásba. Szabad világ van, ott kampányol Orbán is, ahol és akiért jónak látja. Ezt tartalmi okokból lehet vitatni, lehet neki örülni, ki-ki politikai ízlése szerint. De beavatkozásnak nem ezt hívják. Beavatkozásnak azt hívják, amikor Oroszország bevonul Kazahsztánba leverni az ottani tüntetéseket. Az bizony durva beavatkozás, nagyban hasonlít 1956-hoz.

Hja, hogy Orbán ezt nem beavatkozásnak tartja, hanem dicsérendő politikai lépésnek? Lelke rajta, és a rá szavazók lelke is. Azokról beszélek, akik annyira szeretnek másokat kommunistázni.”

Fotó: PETRAS MALUKAS / AFP

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2022. január 20. 18:30
00.................................00...........................00............................00...................................00..................................00............
Ildikó99
2022. január 20. 15:38
Mátyásnak is csak a feje nőtt meg a többit rátok bizom
sensei
2022. január 20. 14:26
Matyi! Egyszer mondtam neked, hogy a Wallis éppen készül tönkretenni az ország legnagyobb baromfis vállalat termelői, beszállítói körét. Akkor azt mondtad "hűha, az egy kommunista társaság" miközben az akkori Land Rover terepjáród rendszámtartóján a Wallis neve volt olvasható. Szóval ki kommunistázik? Ritka egy moslék szadeszes csávó vagy ám!
linkeloe
2022. január 20. 14:12
Mátyás! Mintha Ámerikáról elfeledkznél?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!