Összehívják a B9-ek tanácskozását a júniusi NATO-csúcs előtt

2022. március 22. 17:38

Románia és Lengyelország szerint szükség van a NATO keleti szárnyának megerősítésére.

2022. március 22. 17:38
null

Románia és Lengyelország szerint is szükség van a NATO keleti szárnyának további erősítésére az Ukrajnát ért orosz agresszió kapcsán, ezért a júniusi madridi NATO-csúcs előtt összehívják a Bukaresti Kilencek (B9) csúcstalálkozóját a keleti NATO-tagállamok álláspontjának összehangolása érdekében – jelentette be kedden Klaus Iohannis román államfő Bukarestben, miután Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt.

Közös sajtótájékoztatójukon mindkét államfő támogatásáról biztosította Ukrajna, Moldova és Georgia európai integrációs törekvéseit. Úgy értékelték, az EU-nak tagjelölti státust kell biztosítania és

minden segítséget meg kell adnia ennek a három országnak.    

Románia és Lengyelország uniós támogatást sürgetett Ukrajna uniós szomszédai számára a menekültek százezreinek ellátásra is.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. március 24. 06:34
Nincs fontosabb, hogy hallassuk a hangunk ebben a társulatban. Biztos vagyok benne, hogy sem Románia sem Lengyelország nem kíván háborút, hazai pályán pedig egész biztosan nem. Hogy a háborús retorika inkább belföldi célokat szolgál-e azt nehéz innen megmondani. Taktikailag pedig inkább a legjobb védekezés a támadás felfogásra hajaz. A békefenntartók küldésével nincs gondom, mehetnek is amit béke lesz és ha mindkét fél hozzájárul ehhez. Stratégiai nyugalom. Ezt kell minden ilyen találkozón képviselni. És a bukaresti 9-ek névnél sürgősen valami jobbat találni.
Alcofrybas
2022. március 23. 08:30
B9? Baljós név.
Czápa
2022. március 22. 19:56
Ez milyen gittegylet?
Vakfolt
2022. március 22. 19:56
Zelenszkij tanácsadója három éve számít rá, hogyha a natora kacsingatnak, az oroszok támadnak: https://9gag.com/gag/ajgOGwG Ezekért akar bárki is az oroszokkal összeveszni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!