Novák Katalin: A nemzeti egység kifejezése személyes vállalásom

2022. április 15. 21:40

A megválasztott államfő elmondta, hogy sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.   

2022. április 15. 21:40
null

Az alaptörvényben előírt feladatán túl a nemzeti egység kifejezését személyes vállalásának nevezte Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök pénteken a Kossuth rádió Az este című portréműsorában.

Novák Katalinnal Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a műsor házigazdája beszélgetett.    

A megválasztott államfő azt mondta: nehéz, de nem lehetetlen feladat lesz megjeleníteni a nemzet egységét;

sok-sok olyan törésvonal van, amelyeken felül kell emelkedni.    

Novák Katalin meggyőződésének nevezte, hogy a magyar emberek többsége vágyakozik ez után a nemzeti egység után, még akkor is, ha ezzel nem minden pillanatban vannak tisztában.    

„Van egy olyan magától értetődő nemzeti egység, amelynek a kifejezése nekem feladatom is lesz, és ez nemcsak az alaptörvény által megkívánt feladatom, hanem személyes vállalásom” – fogalmazott.    

Köztársasági elnöki tisztségével kapcsolatban közölte: arra törekszik, hogy – bár a körülményei jelentősen megváltoznak majd – a lényeg ne változzon. Ne változzon, hogy „honnan jöttem, hogy ki vagyok és milyen örökséget kaptam”, valamint azok a viszonyítási pontok, amit

Isten, a hit, a család, a barátok jelentenek

– hangoztatta.    

Személyes élet- és családtörténetét felidézve Novák Katalin a család fontosságát is hangsúlyozva arról beszélt, „mindannyiunk családtörténetében benne van a magyar történelem és a magyar történelemben benne van mindannyiunk családtörténete”. Ez oda-vissza működik – jegyezte meg.    

A megválasztott köztársasági elnök szólt arról is, ahhoz a nemzedékhez tartozik, amelyik még nem a szabadságba született bele, de élete tudatos részét már szabadságban élte.   

(MTI)

A megválasztott köztársasági elnökkel készült korábbi interjúnkat ide kattintva olvashatja.

.

Nyitókép: MTI

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. április 18. 19:12
-hát nem nagyon árnyalod a hozzászólásaidat.., s van belőle több mint tízezer... Nagy büntetés lehetne számodra, ha akár 50, vagy 100 saját hozzászólásodat kellene visszaolvasnod.., ezerbe már bizton belehalnál... Téged a változatosság nem gyönyörködtet...
Trombitás Keresztély
2022. április 16. 07:55
Van annak azért némi pikantériája, hogy az interjút épp Balog Zoltán készítette vele, aki konkrétan a családját hagyta ott egy kis afférért Katicával. :DDD "Isten, a hit, a család..."
Trombitás Keresztély
2022. április 16. 07:12
Katica, szólj majd a főnidnek is, aki azzal kezdte legújabb uralkodását, hogy a fél országot lekommunistázta, pedig az csak a seggét nyaló Thürmer.
Paskai
2022. április 16. 06:44
Patkány bácsi volt ennyire ellenszenves.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!