A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik

2022. július 30. 09:56

A kormány újabb adókönnyítésről döntött.

2022. július 30. 09:56
null

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalán jelentette be, hogy a kormány újabb adókönnyítésről döntött. A cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik.

– jelentette ki, majd azzal folytatta, hogy a befizetés lehetősége minden cég számára rendelkezésre áll.

 

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. július 30. 15:01
Ráadásul mindezt szombaton döntik el és jelentik be, ami megint csak nem arra utal, hogy bürokráciacsökkentés lenne a háttérben és nem pénzhiány devizában. A kommunizmus idején naponta többször is körbejárták a valutaváltókat összegyűjteni a konvertibilis valutákat, az államnak annyira nem volt elég. Akkoriban ugye az elektronikus fizetés még nem volt elterjedt, alig létezett. Erről a cikkről rögtön ez jutott az eszembe. Ez rossz hír, az ország rossz helyzetét jelzi az intézkedés, s annak meghozatalának a körülményei is. Lásd még a különadók, a rezsiemelés és a KATA intézkedések meghozatalát is. A kormány 2020-2022. között úgy ténykedett, mintha 2022. áprilisában világvége jönne. Ennek árát most hamar gyorsan meg kell fizetnie az országnak úgy tűnik. :-(
Akitlosz
2022. július 30. 14:54
Ez miért jó? Ez csökkenti a forint iránti keresletet, ami gyengíti a forintot. S miért csak a magyarországi adót fizethetik dollárban és euróban, a magyarországi béreket miért nem? A kormány ezzel maga ismeri el, hogy a forint gagyi pénz és ő maga is jobban akar eurót és dollárt, mint forintot. A gázért és az olajért is úgy fizet, hogy eurót vált át rubelre. Úgyhogy az intézkedést ugyan nem adókönnyítés magyarázza, hanem az állam devizahiánya. Régen volt már cikk itt a Mandineren az állami devizatartalékok alakulásáról. Na vajon miért?
Menhetten
2022. július 30. 14:45
Persze! Hogy legyen mit lenyúlni az árfolyamkülönbséggel! Rohadékok! Nem jön a mani, most kapkodnak fűhöz-fához...
Namond
2022. július 30. 13:51
Gratulálok a segg Orbánnak, aki egy MNB -nek folytonosan kereszte tevő barom. Hogy védje a forint értékét az MNB, ha a kormány kettős, sőt hármas valuta rendszert alakít ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!