Hamburgban már kvótáznák a meleg vizet, korlátoznák a fűtést az energiaválság miatt

2022. július 05. 15:45

A háború miatti energiaválság begyűrűzött az egyik legnagyobb német városba is, ahol azt tervezik, a forró vizet kvótaalapon lehet majd használni.

2022. július 05. 15:45
null

Jens Kerstan Hamburg környezetvédelmi szenátora interjút adott a Welt am Sonntagnak, amelyben előrevetítette, nem elképzelhetetlen, hogy akut gázhiány lesz jelen az észak-német nagyvárosban. Úgy fogalmazott, amennyiben ez bekövetkezik, a napok bizonyos időszakaira korlátozhatják a melegvíz elérhetőségét és mennyiségét. Állítása szerint a baj sokkal nagyobb, mint azt sokan képzelik. 

A politikus azt kérte a németektől, hogy a megszokottnál rövidebb ideig fürödjenek, inkább csak zuhanyozzanak és használjanak modern termosztátot, valamint víztakarékos zuhanyfejeket. 

Minél többet spórolunk most, annál jobb lesz a helyzet télen, mert a tárolók megtelnek”

– jelentette ki.

A háború kitörése után többek között a németek olyan szankciókat vezettek be az oroszok ellen, aminek következtében sokkal kevesebb gázt kaptak. A helyzet csak tovább romlott azután, hogy Moszkva bejelentette, rubelben kéri a földgáz kifizetését, a német vezetés ettől azonban teljesen elzárkózott. Németország gazdasági és éghajlati minisztériuma közölte, hogy korábban a gáz mintegy 55 százalékát Oroszországból importálta, de ez április közepére 35 százalékra csökkent. Berlin szerint az orosz import 2024 nyarára földgázfogyasztásának mindössze 10 százalékát teheti ki.

 

Forrás: Napi.hu

Kiemelt kép: Loic Venance/AFP

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ujujuj
2022. július 06. 13:01
Albánia népe most a fejét vakarja, hogy biztos ilyenekké akarnak-e válni.
brekker
2022. július 05. 23:10
Zsenik ezek, mindent megszerveznek.
5m007h 0p3ra70r
2022. július 05. 22:14
Addig ne fürgyön senki Hamburgban, míg Oroszország össze nem omlik és kaputulál.
Tisza009
2022. július 05. 22:05
Befogadunk 80 millió mosdatlan migránst?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!