Horváth József: Területszerző bandaháborúnak vagyunk tanúi a határon

2022. augusztus 01. 21:25

Megindultak a bandaháborúk a határon.

2022. augusztus 01. 21:25
null

Az elmúlt hetekben többször is fegyverrel lőttek egymásra az illegális bevándorlók Szabadka közelében, a helyiek arra panaszkodnak, hogy lassan az utcára sem mernek kimenni. Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője szerint nem kizárható az sem, hogy riasztófegyverekkel vagy akár éles fegyverekkel próbálják majd megfélemlíteni a határt védő embereket.

Egy területszerző bandaháborúnak vagyunk szemtanúi, amelynek során az embercsempészek azokért a területekért küzdenek, ahol úgy vélik, hogy könnyebb átvinni a határsértőket”

– jelezte.

A szakértő azzal folytatta, az ősz felé közeledve egyre frusztráltabbak az embercsempészek, mivel még a tél beállta előtt szeretnék eljuttatni a migránsokat a célországokba, és így extraprofitra szert tenni.

Nyitókép: MTI/Szerb belügyminisztérium

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Boruzs
2022. augusztus 02. 10:23
Zavar hogy van olyan akinek más a véleménye?
bajai
2022. augusztus 02. 06:59
összefoglalva: Ha még mindig ennyi a migráns és az embercsempész, akkor szar a határvédelem. Az embercsempészeknek nem érné meg, ha többségében nem járnának sikerrel. A migránsoknak sem, ha túl nagy lenne a lebukás kockázata.
FAbika
2022. augusztus 02. 00:08
Rájuk is ki kell vetni az extraprofit adót.
Töki
2022. augusztus 01. 22:19
Óvatosan ezekkel a tetvekkel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!