Telegram-posztja miatt vádolják választási beavatkozással a volt orosz elnököt

2022. augusztus 19. 17:05

Luigi Di Maio olasz külügyminiszter és a centrista Polgári Elkötelezettség (IC) vezetője elítélte Dmitrij Medvegyev beavatkozását a szeptember 25-i olaszországi parlamenti választási kampányba.

2022. augusztus 19. 17:05
null

Az ügy előzménye, hogy a volt orosz elnök és miniszterelnök, Dmitrij Medvegyev egy Telegram-posztjában azzal fenyegetőzött, hogy megszakítják az Európába irányuló gázszállításokat.

Jobb télen melegben lenni az oroszok társaságában, mint büszke magányban, kikapcsolt radiátor mellett”

– üzent a vezető orosz politikus, aki szerint azt szeretnék, ha az európai polgárok nemcsak elégedetlenségüket fejeznék ki kormányaik tettei miatt az urnáknál, hanem meg is büntetnék őket nyilvánvaló ostobaságukért.

Enrico Letta, a balközép Demokrata Párt (PD) vezetője szerint, ez a „beavatkozás súlyos esete.” Matteo Salvini úgy reagált, „az olaszok fognak szavazni, nem az oroszok.

Nem érdekel, hogy haragban állnak a világgal”

– mondta Salvini.

A Liga vezetőjének vizsgálják egyébként a Moszkvához fűződő kapcsolatait. Dmitrij Medvegyev a közelmúltban már tett hasonló kijelentéseket, amikor elégedettségét fejezte ki a brit és az olasz kormányválság, Boris Johnson és Mario Draghi – Ukrajna két fő támogatója - bukása miatt.

Nyitókép: Yulia Zyryanova/AFP

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2022. augusztus 20. 09:52
Ha nem akarok adni valakinek valamit, ami az enyém az mióta zsarolás, pláne ha ezek a valakik zárolják azt ami az enyém...
Armageddon
2022. augusztus 19. 20:40
Matteo Salvini úgy reagált, „az olaszok fognak szavazni, nem az oroszok. Nem érdekel, hogy haragban állnak a világgal” – mondta Salvini. Az AZ a Salvini? Orbán cimborája? Milyen bátor? Tán még fingani is mer a templomban?
Reszelő Aladár
2022. augusztus 19. 19:08
Tehát az USA-nak lehet olyan politikája, hogy nyíltan el akarja távolítani az orosz elnököt és szeretné feldarabolni az országát, de ha egy orosz vezető mond valami kétértelműt, akkor az egyből beavatkozás. Vizsgálóbizottság lesz?
Armageddon
2022. augusztus 19. 18:42
Telegram... csak egy m! Sok f idióta két m el írta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!