Egyeztetett az ukrán hadsereg főparancsnoka az amerikai vezérkari főnökkel

2022. augusztus 13. 21:14

Valerij Zsaluzsnyij ukrán főparancsnok szombaton telefonbeszélgetést folytatott Mark Milley amerikai vezérkari főnökkel – számolt be az ukrán hadsereg.

2022. augusztus 13. 21:14
null

Közlésük szerint a két katonai vezető állandóan tartja a kapcsolatot egymással, a szombati beszélgetésen pedig elsősorban akkor beszéltek, hogy mekkora veszteségeket szenvedhettek el eddig az oroszok. Az ukrán főparancsnok szerint mostanra az orosz egységek körülbelül egyötödét teljesen megsemmisítették.

Zsaluzsnyij arról is tájékoztatta amerikai partnerét, hogy jelenleg mintegy 1300 kilométer hosszú frontszakaszon folynak harci műveletek, és hogy továbbra is nagy szükségük van újabb és újabb tüzérségi eszközökre.

Forrás: Index

Nyitókép: Wolfgang Schwan/AFP

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. augusztus 14. 13:11
masszoval, az amcsik parancsoljak mit csinaljanak az ukranok, ezert is kapnak fegyvereket meg penzt ! ez a haboru usa- orosz haboru az ukranok csak agyutoltelekkent szerepelnek.
Agnieszka
2022. augusztus 14. 12:32
Ez az erőmű bombázás, nyilván USA segédlettel, ukrán részről, Európa számára új szint. Nem kéne hagyni. Ha egy állam NEM elég erős ahhoz, h. az atomerőműveit megvédje, akkor a visszaszerzésben talán helyesebb lenne NEM beszállni mellé, helyette. Életveszélyes helyzet. A sarokba szorított patkányok, úgy is mint a Zelenszij-féle Ukrajna, semmitől sem riadnak vissza. Kíváncsi vagyok, meddig tart az eddig NEM közvetlen résztvevők lelkesedése az ukrán hősökért.
A közösség tagjaként
2022. augusztus 14. 12:29
Ja , és megbeszélték, hogy megvédik a kenyéradó gazdáik földjeit ha beledöglenek IS ! Nem kell már annyi ember !Se dolgozni , se etetni őket! Vannak önjáró gépek, a zsidók jól elszaporodnak egymás között már pár ezer éve. Kivonják az "egyenletből" a szerintük felesleges tényezőket mint pl. fehér ember aki rémisztő képződmény.
Ronee
2022. augusztus 14. 10:58
Asszem erre mondják, hogy: Csicska hopp... #)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!