A zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatója után a helyettesét is elrabolták az oroszok

2022. október 11. 18:00

Az Enerhoatom szerint a férfit valószínűleg kínozzák. 

2022. október 11. 18:00
null

Hétfőn rabolták el a zaporizzsjai atomerőmű emberi erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettesét, Valerij Martinyukot, akit jelenleg ismeretlen helyen tartanak fogva és a zaporizzsjai atomerőművet működtető vállalat, az Enerhoatom szerint a férfit valószínűleg kínozzák. 

Az oroszok ily módon igyekeznek megszerezni a számukra rendkívül szükséges információkat”

áll az ukrán vállalat közleményében, állításuk szerint az oroszoknak a zaporizzsjai atomerőmű alkalmazottainak személyi adataira van szükségük, hogy az ukrán személyzet mielőbb a Roszatom orosz atomenergetikai konszernhez kerüljön át.

Úgy fogalmaznak, hogy a nukleáris intézmény dolgozóit kínozzák, nem riadnak vissza semmilyen módszertől. Ezért felhívással fordultak a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) főigazgatójához, hogy segítsen kiszabadítani az elrabolt vezérigazgató-helyettest.

A hónap elején az erőmű vezérigazgatóját Ihor Murasovot rabolták el, akit október 3-án engedtek el. A vezető a továbbiakban már nem folytatta munkáját a nukleáris létesítményben. A NAÜ szerint 

visszavonult, hogy családja körében legyen.

Nyitókép: AFP

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2022. október 12. 04:07
"az oroszoknak a zaporizzsjai atomerőmű alkalmazottainak személyi adataira van szükségük" Nincs informatikai rendszer, a dirihelyettes fejben tárolta, hogy mennyi Irina mellbősége?
zuriktodor
2022. október 12. 02:34
És a Mickey egeret is elrabolták!!!
elfújta az ellenszél
2022. október 12. 00:43
Akkor lesz szuper a buziság, ha exhibicionizmus társul hozzá. Erről gondoskodik a coming out
elfújta az ellenszél
2022. október 12. 00:31
A kínzás fogalma sok mindent takarhat. Például ha idehaza valakinek meg kell nézni a Nép barátja szappanopera összes epizódját, az már durva eset
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!