Aki vérbe fojtotta a magyar forradalmat: 110 éve született Kádár János (VIDEÓ)

2022. május 26. 09:34

Napra pontosan 110 éve, egy cselédlány gyermekeként látta meg a napvilágot a későbbi kommunista pártvezető, Kádár János.

2022. május 26. 09:34
null
Sal Endre

Az elemi iskola után sokáig alkalmi munkákból élt, majd csatlakozott az illegális kommunista párthoz 17 évesen. Megjárta a Horthy-rendszer börtönét, 1951-ben pedig az elvtársai juttatták rács mögé. A szabadulása után, az 1956-os forradalom leverésekor ő lett a szovjetek által irányított bábkormány első embere. Tisztában volt vele, akkor nem lesz újabb forradalom Magyarországon, ha megosztja a különböző társadalmi csoportokat és ha viszonylagos jólétet teremt az ország lakóinak. Az ő lelkén is szárad Nagy Imre kivégzése, jelképes, hogy 1989-ben azon a napon halt meg, amikor Nagy Imrét rehabilitálták.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fekete Luk
2022. május 27. 16:00
"Ezek már nem azok az oroszok!!!"
Dobóka
2022. május 27. 09:36
Képtelenség minden hozzászólást elolvasni na meg gyomorforgató is. Lehet hogy valaki megemlítette főbűnét : 1. a forradalom elárulása és ezzel Magyarország idegen kézre játszása; 2. 1971- Brezsnyev Bukarestbe rendelte Kádart és sleppjét, hogy megbeszéljék melyik részét Erdélynek adják vissza Magyarországnak ? Ezzel akarta Ceuasescut megbüntetni Brazsnyev azért amiért a prágai tavasz eltiprásán nem vett részt. A delegáció egyszerűen visszautasította az ajánlatott . Csomagoltak és hazamentek. Hisz kommunista internacionalisták voltak. Hogy milyen a hozzáállása a kortárs magyarországiaknak az erdélyi magyarokhoz ? pontosan mint a nyugat európainak a keleteurópaiakhoz ; felsőbbrendűségi érzés tudatában való kioktatás és megtagadás. Nézd meg sz. t. miként fogadta a nagyváradiakat !!! ( és belőle lett EU kipiselő )
Trombitás Keresztély
2022. május 27. 01:33
"Tisztában volt vele, akkor nem lesz újabb forradalom Magyarországon, ha megosztja a különböző társadalmi csoportokat és ha viszonylagos jólétet teremt az ország lakóinak." Semmi nem változott. Magyarország viszi tovább a 21. században a 20. századi történelmét. Volt egy történelmi távlatban nyúlfarknyi 20 év a rendszerváltás után, mikor azt hittük valami megváltozott, és egy új, szabad, demokratikus, nyugatias jövő vár ránk, de a magyar néplélek visszakívánkozott a dagonyába, vezér atyuska védő karjaiba, épp úgy, mint anno a Kádáréba. Horthy-rendszer, Kádár-rendszer, Orbán-rendszer egy kutya.
repulok
2022. május 26. 21:53
Nagyon fura rendszere volt Kádárnak. Nappal a párttikárok parádéztak és halálra idegesítették a népet. Éjszaka meg kinyitottak a diszkók, meg a bárok és ha volt egy kis pénzed, mondjuk fizetésosztás után, akkor minden földi jót megkaptál...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!