Magyar államtitkár a dnyiprói polgármesternek: a tisztelet csak kétoldalú lehet

2023. január 31. 06:43

Borisz Filatov korábban minősíthetetlen tartalmú, fenyegetőző üzeneteket küldött Magyarországnak. Nagy János is válaszolt.

2023. január 31. 06:43
null

A Blikk arról ír, hogy Nagy János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára videóüzenetben reagált Borisz Filatov nehezen felejthető kirohanására a magyarok ellen. Megírtuk, hogy Orbán Viktor a múlt héten egy rendezvényen a „senki földjéről” beszélt Ukrajnával kapcsolatban, Dnyipró város ukrán polgármestere pedig többek között ezt üzente a magyar népnek: „Kifelé az ernyő alól, és három nap múlva elintézünk titeket”.

Borisz Filatov „ribancarcnak” nevezte Orbán Viktort, majd megjegyezte: „a trianoni békeszerződés büntetés volt a történelmi bestiális viselkedésért”.

Nagy János szerint a magyar miniszterelnök azonban nem a szomszédos országot nevezte senki földjének, hanem a kelet-ukrajnai frontszakaszt: „Polgármester Úr, a magyar miniszterelnök nem az ön hazájára gondolt, hanem arról a frontszakaszról beszélt, ahol brutális és kegyetlen harcok dúlnak. Ha megnézik az ott készült képeket és videófelvételeket, valóban

mondta az államtitkár, majd hozzátette: míg ennyire csekély az esély arra, hogy a háború véget érjen és az élet újrainduljon a régióban, „így azt

Nagy János a továbbiakban felhívta a polgármester figyelmét arra, hogy a tisztelet csak kétoldalú lehet, és ezt ők mindvégig megadták neki.

Az államtitkár úgy fogalmazott: tudjuk, „mennyire nehéz és mennyire kockázatos a nagyhatalmak peremvidékén és a nagyhatalmak folyamatos szorítása alatt egyensúlyozni” Hozzátette: „Tény, hogy nekünk, magyaroknak a 20. században sokszor nem sikerült”. A politikus hangsúlyozta, szerinte

akik zsidó és lengyel állampolgárok kiirtásában vettek részt“.

Nagy János végül a szimpátiáját fejezte ki: „Szörnyű dolog lehet mindennap úgy indulni a munkába, hogy városának a lakóira halálos bombazápor hull.” Ám a helyzeten felülkerekedve, a polgármester dolga lenne példát mutatni erkölcsi és politikai kérdésekben is – mondta ki az államtitkár.

Nyitókép: Facebook

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2023. január 31. 16:12
Megdegedt benne a bab. Feszíti a nyavalyást...
lendvaiildiko
2023. január 31. 12:16
Magyarul a város Dnyepropetrovszk, mi miért Dnyiprózunk?
Megbunhodte mar a nep
2023. január 31. 11:21
Borisz Filatov zsido, oligarha Kolomojski embere. Szintiszta ukran naci.
vajda
2023. január 31. 10:38
"Magyar államtitkár a dnyiprói polgármesternek: a tisztelet csak kétoldalú lehet" Van erre (is) egy magyar közmondás: Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Vagy másképpen: Amilyen a mosdó, olyan a törölköző.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!