Erasmus-ügy: Navracsics levelet írt Johannes Hahnnak

2023. január 11. 18:39

A miniszter egy dolgot kért a levelében.

2023. január 11. 18:39
null

Navracsics Tibor levélben fordult Johannes Hahnhoz, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekért felelős biztosához és Mariya Gabrielhez, az Európai Bizottság innovációért, kutatásért, kultúráért, oktatásért és ifjúságért felelős biztosához. A levelében egy dolgot kérdezett:

A miniszter erről a Karc FM-ben beszélt. Kifejtette, nem fedi a valóságot az Európai Bizottságnak az a vádja, hogy a kuratóriumok kézi vezérléssel befolyásolják az egyetemeken folyó oktató-kutató munkát, az intézmények kutatási tevékenysége ugyanis független a kuratóriumok működésétől. Hozzátette, nem magyar sajátosság, hogy alapítványokban politikusok foglalnak helyet.

Navracsics az Erasmus-ügyről: Nem értjük az Európai Bizottság új lépését

Navracsics Tibor nyilatkozott az Erasmus+ programról a Magyar Nemzetnek. Mint mondta az uniós források felhasználásáért felelős miniszter, „a korábbi tárgyalások során az Európai Bizottság említett aggályokat, de ezeket kezeltük, ezért nem értjük a mostani lépésüket". A miniszter kifejtette, hogyha a nem alapítványi egyetemek diákjai részt vehetnek az Erasmus-programokon, az alapítványiak pedig nem, akkor az diszkriminatív lépés a Bizottságtól.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2023. január 12. 16:17
A francia egyetemek alapítványai : Nem találhatók közpénzből busásan fizetett kormánypárti politikusok soraikban. Az Alapítványok jövedelmi forrásai részletezve vannak. Amelyekben privát adományok, mecénások képviselik a források nagy részét. A francia egyetemek alapítványainak semmi köze ahhoz amit a Fidesz hív "alapítványnak". Így van ez az összes európai sőt tengerentúli egyetemmel. Az "Alapítvány" szó szándékos megtévesztés a Fidesz részéről. https://www.legifrance.gouv.fr/codes/section_lc/LEGITEXT000006071191/LEGISCTA000027867154/
dezilluzionista
2023. január 12. 13:52
Halottnakacsók.
MZperXXL
2023. január 12. 13:16
Indítani kell a fejlett keleti államokkal egy Erasmus-helyettesítő programot, menjenek a magyar hallgatók Tokióba, Shanghajba, Szingapúrba, Sidney-be; az EU meg kapja be és tartsa mélyen.
Ízisz
2023. január 12. 06:29
.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!