Német lap: Orbán soha nem hagyja ki a lehetőséget, hogy fontosnak mutassa magát

2023. március 29. 15:11

A Die Tageszeitungban megjelent kommentár szerint ez ugyanúgy igaz az EU-ban, mint a NATO-ban.

2023. március 29. 15:11
null

A Die Tageszeitung szerzője arról ír, hogy a magyar miniszterelnök ahhoz van hozzászokva, hogy soha nem hagyja ki a lehetőséget, hogy fontosnak mutassa magát. „Ez ugyanúgy igaz az EU-ban, mint a NATO-ban” – jegyzik meg.

A német lap Orbán Viktor jobboldali, nacionalista miniszterelnöknek bélyegezte, majd azt írták, hogy a kormányfő vétójogával megakadályozza Finnország és Svédország csatlakozását a transzatlanti védelmi szövetséghez.

– írták, majd úgy folytatták, hogy az Európai Unió e hónap végén dönt arról, hogy felszabadítja-e a Magyarországnak folyósított befagyasztott összegek egy részét. Hozzáteszik, hogy a magyar parlament „hosszas hezitálás” után hétfőn adta hozzájárulását Finnország csatlakozásához.

– mondta a Die Tageszeitung-nak Szelényi Zsuzsanna liberális külpolitikai szakértő.

A nyitóképen Orbán Viktor miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a NATO állam- és kormányfői kétnapos madridi csúcstalálkozójának első napján. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2023. március 31. 00:56
Képhez: Orbán parasztosan örül, Stoltenberg szégyenli magát. Vajon miben egyezhettek meg? Frankón nem Otrbán verte át Stoltenberget.
brekker
2023. március 31. 00:48
Nem elég fontosnak lenni, annak is kell látszani, mondta Lendvai Ildikó, és feljelentette a Fideszt és Orbánt Brüsszelnél.
lendvaiildiko
2023. március 30. 22:57
Akkor ezek a németek és az egész libai sajtó monomániás, mert Orbánnal kel fel és fekszik le. A lényeg, hogy Orbán számára fontos legyen a Magyar nép, amúgy pedig a hülye germánok és csicsáik szűnjenek meg.
Vasalo
2023. március 30. 07:15
A TAZ foglalkozzon a saját szenny kormányával, akik 30 orás vita után sem tudtak szinte semmit sem elérni pár km autopálya rendbetételén kivül, azt is a zöldek leghevesebb ellenállása mellett. Söt egyes helyi kiskirályok még ezt a keveset is bojkottálni tervezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!