Összeütközött és lángba borult két vonat Hollandiában

2023. április 04. 06:29

Sokan megsérültek.

2023. április 04. 06:29
null

Sokan súlyosan megsérültek, amikor egy legalább

ötven embert szállító személyvonat tehervonatnak ütközött és kisiklott, majd lángba borult

– jelentette kedden kora reggel a helyi mentőszolgálat.

A személyvonat első kocsija a sínekről letérve egy mezőre hajtott – közölte az ANP hírügynökség. A második kocsi az oldalára borult és tűz ütött ki benne. A baleset a Hága és Amszterdam között fekvő Voorschoten falu közelében történt, a mentőcsapatok a helyszínre érkeztek a közlemény szerint. A holland vasúttársaság (NS) a Twitteren azt írta, hogy a baleset miatt a Leiden és Hága egyes részei közötti járatok nem közlekednek.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takarító
2023. április 04. 16:51
A képen meg egy magyar Kandó mozdony látható....
Odone Ricci
2023. április 04. 14:00
Megfigyeltem, hogy ilyen vasúti szerencsétlenségek akkor következnek be, ha előtte karbantartási munkákat végeznek éjjel, amikor áll a közlekedés. Sajnos volt pár ilyen súlyos baleset kora reggel más országokban is. Az éjjeli karbantartásnál vagy nem figyelnek oda a sinek visszaállítására vagy nem szakképzettek végzik. Egyre több ilyen alkalmi munkást állítanak be, mert nincs elég jól képzett hazai szakember. Ez történik az építőiparban is, ahol bábeli nyelvi zűrzavar közepette dolgoznak idegenek. A "lingua franca" a mutogatás .
olajfa1
2023. április 04. 13:13
GYŐZÖTT A LIBERALIZMUS! Görögországban is meg Hollandiában is... A vasuti forgalomirányításban is...
wadcutter
2023. április 04. 07:34
Szigorúan ellenőrzött vonatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!