Határellenőrzést vezet be Szlovákia a magyar határra

2023. május 12. 16:21

Az intézkedés ideiglenes.

2023. május 12. 16:21
null

Szlovákia biztonsági okokból ideiglenes határellenőrzést vezet be május 24. és június 8. között a Magyarországgal, Ausztriával, Lengyelországgal és Csehországgal közös határszakaszain, valamint a nemzetközi repülőtereken – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu-n pénteken. Az ORFK kommunikációs szolgálata a rendőrség honlapján azt írta, hogy az említett időszakban kizárólag a kijelölt határátkelőhelyeken lehet majd a határon átlépni. Hozzátették,

a szlovák hatóságok törekszenek arra, hogy az átkelőhelyeken a várakozási idő minimális legyen.    

A magyar rendőrség azt javasolja, hogy az utazók az érintett átkelők előtt készítsék elő személyazonosító okmányaikat. A magyar-szlovák határszakaszon 2023. május 24. és június 8. között kizárólag az alább felsorolt határátkelők vehetők igénybe. A közleményben azt tanácsolják, hogy akik az adott időszakban szlovákiai utazást terveznek, indulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitva tartásáról.

(MTI)

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. május 13. 07:20
A tótokat mindig is hülyéknek tartottam. Kínlódnak a főútjaikon, mikor ide átérnek a számtalan autóutunkra és pályáinkra meg mennek mint a félőrült. Örülnek mint majom a farkának, hogy kedvükre száguldozhatnak és nem kell libasorban menni a szerpentines utakon. Egyébiránt, letagadják, hogy tudnak magyarul, holott lehet hallani, hogy rejtve, de magyarul is dumálnak. Érdekes nép, nem kedvelem őket, viszont tudom, hogy ez kölcsönös. Ez az intézkedés mire jó? Mi a célja? Azt sehol sem lehet olvasni.
Gáspár
2023. május 13. 04:35
" Zöld hantokon koronából kettős kereszt nőt, ez mutatja hol a hazád akár merről jössz. " ( M.Cs. )
Jacques Foche
2023. május 12. 22:22
Befelé és kifelé menő forgalomra egyaránt?
Dunhill67
2023. május 12. 18:51
nem érint...ezer éve nem jártam a Felvidéken
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!