Ezrek az olimpia ellen

2010. február 13. 10:27

Kövekkel és palackokkal dobálták a rendőröket a téli olimpia rendezése ellen tiltakozó tüntetők. A tiltakozók megállítása két órán át tartott.

2010. február 13. 10:27
Több ezren tiltakoztak a vancouveri olimpia megrendezése ellen a megnyitó ünnepség előtt és alatt. A tömeg megpróbált eljutni a rendezvény helyszínéhez, a BC Place-hez, azonban a rendőrök ezt megakadályozták. Néhányan köveket, palackokat és egyéb tárgyakat dobált a rendfenntartók felé. Voltak, akiket egyszerűen a rendezéssel együtt járó utcai lezárások zavarnak, de voltak olyan őslakosok is, akik „ellopott, ősi földjeiket” követelik vissza. Az akció közel két órán át tartott. Körülbelül 150 tüntető az olimpiai láng váltófutásának útjába állt, így a szervezőknek meg kellett változtatniuk az útvonalat.  

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!