Elképesztő juttatások Görögországban

2011. június 29. 15:14

Lehetséges, hogy a válságba került Görögország közalkalmazottjai akár olyan jóléti juttatásokról lesznek kénytelenek lemondani, mint a kézmosási vagy aktacipelési prémium.

2011. június 29. 15:14

A német Handelsblatt olyan görögországi jóléti juttatásokat gyűjtött össze, melyekről a görög munkavállalók a válság idején sem szeretnének lemondani. A részben állami tulajdonban lévő OTA telekommunikációs vállalat például 25 eurós jutalmat fizet havonta a szolgálati autók felmelegítéséért. Ezt a támogatást hétfőn megszüntették, ám a vállalat dolgozói követelik annak visszaállítását.

A görög állami vasúttársaság, az OSE 7000 eurós havi alapbérben részesülő mozdonyvezetői 425 eurós prémiumot kapnak a higiéniás szabályok betartásáért. A kézmosási prémium minden negyedik vonaton szolgálatot teljesítő OSE-dolgozónak jár. Ezenfelül 28 órás szabadnapot és minden megtett kilométer után bónuszt kapnak a masinisztáknak.

Kiterjedt juttatásokat kapnak a görög minisztériumi és kormányzati alkalmazottak is: fizetéskiegészítésben részesülnek azok, akik  aktákat cipelnek, akik időben megjelennek a munkahelyen, akik tudják kezelni számítógépet és a fénymásolót. Az athéni közlekedési vállalat buszvezetőinek a munkába járás ideje is beleszámít a munkaidőbe.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
abraka
2011. június 30. 08:00
Nemigaz. Az állam csak a működés korlátait, feltételeit, erkölcsi alapjait döntheti el, és azt is csak hosszú távra. Nem teheti meg, hogy világos működési feltételek nélkül, ad hoc, erkölcsre vagy bármilyen világnézetre hivatkozva szelektáljon, minősítsen, rangsoroljon, legrosszabb esetben betiltson vallásokat. Mert ezzel a "sötét" középkort idézi meg.
abraka
2011. június 30. 07:37
Aztakúrva!
HSL
2011. június 29. 20:52
Érdekes, nálunk is jöttek EU pénzek, meg nőtt az államadósság, de nem emlékszem ilyen sokezer eurós értékű levegővételi prémiukra a jónép számára... hol a lé?
egysegelem
2011. június 29. 16:48
Hat majd most kenytelenek lesznek lemondani errol.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!