Obama: Elköteleztük magunkat a növekedés ösztönzése mellett

2012. május 19. 16:51

A G8-csoport vezetői elkötelezettek a növekedés ösztönzése és a pénzügyi konszolidáció mellett - jelentette ki szombat reggel Camp Davidben tartott sajtóértekezletén Barack Obama amerikai elnök.

2012. május 19. 16:51
A világ hét iparilag legfejlettebb országát (Egyesült Államok, Kanada, Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország és Japán) és Oroszországot tömörítő G8-csoport péntek este munkavacsorával kezdte meg az idei csúcstalálkozót, amelyen részt vesznek az Európai Unió vezetői is.
 
A Nyolcak haladást értek el a gazdaságukat fenyegető két legnagyobb veszély, az euróövezet válsága és a magas olajárak kezelésének kérdésében - jelentette ki szombaton David Cameron brit miniszterelnök, miután Camp Davidben négyszemközt megbeszélést folytatott Obama elnökkel.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemjoe
2012. május 20. 09:47
Elgondolkodott már valaki, hogy miért kell egy gazdaságnak növekedni? MIÉRT??? NÖVEKEDÉS = magasabb technikai színvonal, hatékonyság növekedése, kevesebb munkaerőigény, kevesebb munkahely, kevesebb fizetőképes kereslet, növekvő szociális költségek, növekvő pénzmennyiség, fizetőeszköz elértéktelenedése, stb.......= végsősoron a rendszer halála. Milyen VALÓDI ÉRTÉK létrehozása igényel konstans gazdasági növekedést?????
nemjoe
2012. május 20. 09:23
"Anyócak haladást értek el bla blabla...." Hazudnak. Nem rendelkeznek semmilyen eszközzel a helyzet megoldására. Még a motiváció sincs meg hozzá a részükről. A megoldási tevékenységük ki fog merülni a tömegek fegyveres fékentartásában, kvázi munkavégző droid szintre nyomásával. Ennyi.
Clermont Vitriol
2012. május 20. 08:52
Ez egyébként már megint egy rossz irányú fordulat. A növekedés ösztönzése = spekulációs, és kiszámíthatatlan gazdasági környezetet teremt A pénzügyi konszolidáció= adósságot. Az államháztartási hiányt kell csökkenteni, Az államadóságot kell csökkenteni és A versenyképességet kell növelni. Enélkül nincs kiút.
Krupp Skya
2012. május 19. 21:53
Itt is elkötelezték magukat Gyurcsányék a növekedés melett minden növekedett a fizetésen kivűl: Adósság, Árak, Munkanélküliség, Alah Szakála, Bajnai Libája, Botox Ildi Bája, Szanyi Tibi Mája. Dréczy Zsóti Dumája Dr. Kiss Péter Hája És a Bokros csomag, a fene az eget rája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!