Spiegel: Balog liberális kirakatfigura

2013. június 01. 15:08

A Spiegel Online-on cikk jelent meg a német érdemkereszttel kitüntetett Balog Zoltánról, amelyben Keno Verseck egyszerre emelte ki a miniszter szélsőjobboldalt elítélő kijelentéseit és az Emmi által megalkotott, „antiszemita írókat” ajánló alaptantervet is.

2013. június 01. 15:08

A Spiegel Online német hírportál a német államfő által Balog Zoltánnak adományozott magas rangú kitüntetéssel kapcsolatban közölt cikket az emberi erőforrások miniszteréről.

A Magyarország: Német érdemkereszt a vitatott miniszternek című írás szerzője, Keno Verseck kiemelte, Joachim Gauck német szövetségi elnök mindenekelőtt Balog Zoltánnak a német-magyar kapcsolatok fejlesztése terén kifejtett tevékenységét ismerte el a kitüntetéssel, amely azonban a kisebbségek, elsősorban pedig a romák helyzetének javításáért végzett munka elismerése is.

Ugyanakkor Balog Zoltánt éppen e tevékenységével kapcsolatban érte heves bírálat a napokban emberijog-védők és roma aktivisták részéről, akik azzal vádolják a minisztert, hogy újra legalizálni akarja a romák szegregációját az iskolarendszerben - tette hozzá a szerző. Balog a „liberális kirakatfigura” a kormányban, elkötelezett a zsidó-keresztény párbeszéd iránt, és azon kevesek egyike, akik mindig elítélik a szélsőjobboldaliságot. Minisztériuma felelős viszont a nemzeti alaptantervért is, amely a két világháború közötti időszak „antiszemita íróit” kritika nélkül ajánlja olvasásra a tanulóknak – írta Keno Verseck.

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2013. június 02. 09:28
Nézze, Herr Verseck, ugye nem veszi zokon, ha cigányügyekben nem Németországhoz fordulunk tanácsokért. Gratulálunk Balog Zoltánnak a rangos német állami kitüntetésért! Mert ugye, ebből a köcsög mandiner-cikkből ennyi a releváns, hogy ez a gügye német csávó a Spiegelben mit írogat, az tök mindegy.
öszödibeszéd
2013. június 02. 08:06
Ez a harmadik generációs náci Keno Kretén húzzon haza, és ott keverje a szärt. Heidegger és Gottfried Benn, a filozófia és a költészet német géniuszai is hitleristák voltak a korai időszakban, Benn még éltette is a rádióban meg más előadásokban a vezért, Heidegger is lelkesült, mégsem lehet a két németet kipöccinteni az oktatásból. Hogy miért? Mert ha kilúgozzuk a kultúrát zsenijeink esetleges tévedései miatt, akkor azt már sem kultúrának sem oktatásnak nem nevezhetjük. Ilyen az emberi elme: a legnagyobbak is tévedhetnek, vagy élhetnek saját (rög)eszméik világában, mégis más vonatkozásban sokat adtak nekünk. Döbbenet, ahogy névtelen percemberkék, zsurnaliszták egy-két flekken lerendeznek komoly életműveket, gondolkodókat.
Bábeli békák
2013. június 02. 01:43
Ez a Kenó weyerbéla reinkarnációja.
kispufi
2013. június 01. 23:27
csak az a baj, hogy amikor az ilyen nagytudású akadémista nosamok döntik el, kik a nemmagyarok és zsidókgecijei, akkor előbb-utóbb eljön egy új akadmista nosam, aki róla is kideríti, hogy nemmagyar zsidógeci, aztán hirtelen ő is kiirtódik a nagy irtás közepette, meglékelt fejében meg agy helyett egy rovásírásos horogkereszt feliratot találnak. de odaát erről az egészről akár még jókat diskurálhatna pl. robespierre-rel is, ha tudná, ki az és miért illetékes az adott témában. sötétsenki seggfejek vagytok, mindig is azok maradtok. már csak egy kérdésem volna, de ilyen csőcselékkel miért is replikázok, na mindegy, szóval a nagyon ősi hitüket nagyon megtartó és nagyon karakán besenyők, avarok és hasonló társaik ezeregyszáz éves és ma is regnáló államáról kérnék egy rövid esszét, ha belefér. ja, találós kérdés hozzá: találd ki, miért kérdeztem. aztán tényleg iksz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!