EJC-elnök: Nagyon félnek a zsidók Európában

2015. január 26. 14:05

Az Európai Zsidó Kongresszus elnöke az auschwitzi láger felszabadításának 70. évfordulóján kijelentette: az európai zsidóság közel áll ahhoz, hogy ismét menekülnie kelljen Európából. Mose Kantor az okok között a radikális iszlám támadásait és a gazdasági nyomást jelölte meg.

2015. január 26. 14:05

Félnek a zsidók Európában, ahol több országban is nagy gazdasági nyomásnak és a radikális iszlám támadásainak vannak kitéve – állította Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) elnöke hétfői prágai sajtóértekezletén.

Ma abban a helyzetben vagyunk, hogy az európai zsidó közösség újra közel van ahhoz, hogy meneküljön Európából. A zsidók nagyon félnek” – jelentette ki Kantor. A félelem okait két tényezőben látja. „Gazdasági agresszió, ahogy az Görögországban és Magyarországon megnyilvánul, és a radikális iszlám” – szögezte le.

Az EJC elnöke abból az alkalomból tartott sajtóértekezletet Prágában, hogy a cseh fővárosban hétfőn kétnapos nemzetközi megemlékezés kezdődött az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának 70. évfordulója alkalmával. A fórumot az Európai Zsidó Kongresszus szervezte az Európai Parlament és a cseh állam támogatásával.

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vigyor
2015. január 27. 08:20
...nem újdonság, hogy nagyon félnek. Kétezer éve megállás nélkül félnek és rettegnek. Talán már nem is tudnak másként élni, ez a természetes közegük.
Eltünt
2015. január 27. 05:30
Rettegés ,gazdasági,bizonytalan a könnyű meggazdagodási lehetőég ,ezért félnek a kedves shalom elvtársak ,már Sukorónál kicsúszott a kezükből a kapcsolatok révén se pénzért állami vagyonokat elpiszkálni.
Droite
2015. január 27. 04:48
Isszatok meg uj fogalom " gazdasagi retteges"...
zenebono
2015. január 26. 21:53
Putin ally is frontrunner to head European Jewish Congress By Amiram Barkat | Jun. 22, 2007 | 12:00 AM Russian tycoon Vyacheslav Moshe Kantor, an associate of President Vladimir Putin, is the leading candidate for president of the European Jewish Congress in next week's elections in Brussels. http://www.haaretz.com/print-edition/news/putin-ally-is-frontrunner-to-head-european-jewish-congress-1.223798 Szóval ez a Mose Egy Putyint támogató iparmágnás (oligarcha) Úgy lett gazdag, hogy az orosz államtól megvásárolt egy műtrágyagyárat. Hát hogy is máshogy. Ez a bevált módszer itt ezen a tájon. Lásd Sukoró. Érdemes az egész cikket elolvasni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!