Germanwings-tragédia: kezelés alatt állt a másodpilóta

2015. március 27. 13:22

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának lakóhelyén lefoglalt anyagok alapján feltételezhető, hogy a férfi beteg volt, és ezt titkolta munkaadója és kollegái előtt – közölte pénteken a düsseldorfi ügyészség. A hatóság szerint Andreas Lubitznak a katasztrófa napján betegállományban kellett volna lennie.

2015. március 27. 13:22

A közlemény szerint a csütörtökön végrehajtott házkutatások során nem találtak búcsúlevelet vagy más dokumentumot, amelyben a másodpilóta jelezte volna, hogy a kedden Franciaországban történt katasztrófa előidézésére készül. Ugyanakkor találtak a másodpilóta egészségi állapotára vonatkozó dokumentumokat, amelyek arra utalnak, hogy beteg volt és orvosi kezelés alatt állt.

A lefoglalt iratok között betegállományba helyezésről szóló aktuális, a keddi napra is vonatkozó, összetépett dokumentumok is voltak, ami arra utal, hogy a másodpilóta titkolta betegségét – közölte az ügyészség.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2015. március 28. 07:56
Ez egy rettenetes, megrendítő tragédia, a babákkal, a gimnazistákkal, minden utassal, a személyzettel, a kapitánnyal, aki talán elsőként látta a közeledő véget és küzdött a zárral. Borzasztó és nekünk, akik itt, Európában élünk a közelség miatt is különösen megrendítő. Emlékeztet a Breivik ügyre. Minden esetre, ez a Németország már nem az a Németország, ahol ügyelnek a részletekre és minden gondosan meg van szervezve, mert ha valóban azt állapította meg az orvosi vizsgálat, h. ez az ember jó ideig nem repülhet, sőt, táppénzes állományba vették, az hajmeresztő, h. ez önbevallásra van bízva. Idővel nyilván többet fogunk tudni, mindenesetre, vannak olyan különleges rendszerek és a közlekedés, a repülés ilyen, ahol a biztonsági szabályok is különlegesek kell legyenek. A betegség nyilván nem néhány hét műve volt, a hivatalos vizsgálatoknak is nyilván gyakoribbaknak kéne lenni. Nem egy dologban lesz szükséges a szabályok változtatása. A Jó Isten adjon a gyászolóknak erőt.
hajjaj
2015. március 27. 21:04
http://bit.ly/1FRCtrQ
illiberator
2015. március 27. 20:09
Ha egy pilóta mentálisan sérült, 150 ember megy a halálba, ha egy ország vezetője az, millióknak válik pokollá az élete. *********** Nekem egy bizonyos GY. F. szociopata jutott eszembe.
vigyor
2015. március 27. 18:21
Jó, szóval sima bosszú volt. Ennek már van értelme. ez nem öngyilkosság, és nem terror cselekedet, egyszerű bosszú az orvoson és a világon, amelyik kétségbe vonta az ő tökéletes állapotát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!