Légikatasztrófa: szándékosan vezethette a hegynek a gépet a másodpilóta

2015. március 26. 13:36

A francia ügyészség közlése szerint a másodpilóta vezethette a hegynek a Germanwings kedden lezuhant járatát: mikor a kapitány kiment a WC-re, átvette az irányítást és megnyomta azt a gombot, ami zuhanásba vitte a gépet. Szándékos emberölés miatt indítanak vizsgálatot.

2015. március 26. 13:36

Marseille-ben tartott sajtótájékoztatót a francia ügyészség a keddi repülőgép-szerencsétlenséggel kapcsolatosban. Az ügyészség közlése szerint már utazási magasságon jártak, amikor a kapitány robotpilótára kapcsolata a repülőt és kiment WC-re. A pilótafülkében csak a másodpilóta maradt, aki viszont nem nyitotta ki az ajtót, amikor a kapitány vissza akart menni. Ezt követően átvette az irányítást a repülő felett, szándékosan megnyomta azt a gombot, ami zuhanásba vitte a gépet, ezt követően nem reagált a földi irányítás többszöri megkeresésére sem. A fekete doboz szerint a másodpilóta légzése egészen a becsapódásig hallatszott, tehát végig életben volt. A tragédia kapcsán szándékos emberülés miatt indítanak vizsgálatot.

Az ügyészség közölte azt is: mindkét pilóta német állampolgár volt, a másodpilóta a 28 éves Andreas Lubitz volt, és eddig nem hozták összefüggésbe semmilyen terrorszervezettel. Az ügyész szerint a férfi vallási irányultságát ugyan nem ismerik még, de nem gondolja, hogy ebbe az irányba kellene elvinni az ügyet – írja az Index

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lali
2015. március 27. 12:52
"megnyomta azt a gombot, ami zuhanásba vitte a gépet" Nem semmi létezik ilyen gomb a repülőgépeken ami zuhanásba viszi a gépet?
thymian
2015. március 27. 10:00
7:35 Uhr: A daily mail szerint egy szignifikáns felfedezésre találtak a házkutatás során, de nem búcsúlevelet. 8:49 Uhr: egy NRW rendőrségi szóvivő a portál kérdésére mondta, hogy az előző hír egy kommunikációs hiba volt. A házkutatás során több tárgyi bizonyítékot vittek magukkal. Így megy ez. A daly mail lefordítja az infót angolra és már nem teljesen az az értelme.
kotormány
2015. március 27. 09:26
Az első tiszt miért nem ment WC-re még Barcelonában a reptéren? Az is lehet hogy hasmenése volt. Azt persze nem sejtette hogy pilóta társa elmebeteg.
Lázár Páván
2015. március 27. 02:00
Rikki Harcos [Hozzászóló kiszűrése] 2015. március 26. 16:33 @C.Dömötör Azt is kérdezd meg tőle, én mára befejeztem a vele való munkát, hogy hogyan lehetséges a gépek irányításának átvétele kívülről, itt is elkottyantott dolgokat. Talán így? The Lone Gunmen című X-akták spinoff 2001 márciusában leadott pilotja arról szól, hogy a földről valami technobiszbasz révén átveszik az irányítást egy Boeing felett, hogy aztán belevezessék a WTC egyik tornyába… http://www.imdb.com/title/tt0635314/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!