Erőn felül menti a Triton a menekülteket a tengeren

2015. július 29. 08:20

Több hajóra és több emberre van szüksége az EU által finanszírozott Triton-mentőműveletnek: csak úgy tudtak kimenteni a napokban egy hajót Líbia partjaitól 80 kilométerre, hogy más hajók is besegítettek.

2015. július 29. 08:20

Az ír tengerészet és az Orvosok határok nélkül szervezet hajói segítettek be az EU által finanszírozott, a tengeren bajba jutó menekülteket kimentő Triton-mentőművelet hajójának a napokban, számol be az Euronews híradója. Líbia partjaitól 80 kilométerre történt az akció, az 500 emberből 13 így is odaveszett. Juan Matias Gil, az Orvosok határok nélkül egyik koordinátora szerint a csodával határos, hogy nem történt még nagyobb tragédia. Szerinte most szerencséjük volt, mert kaptak segítséget más hajóktól, de ez a véletlen műve volt: több hajóra, több emberre lenne szükség a munkájukhoz nap mint nap.

Idén eddig közel kétezer menekült veszett oda a Földközi-tengeren.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. július 29. 23:14
A kitoloncolásról mikor lesz videó? Merthogy most már egy éve megy a buli, tehát az elsők ügyeit már elintézhették volna, s lenne precedens. A kitoloncoláskor is nyervákolás lesz! Vizes láb, száraz láb elvet azonnal! Kirakni őket az afrikai parton. Bocs a vízben találtuk őket, tiétek.
Anonymtalan
2015. július 29. 15:43
Mentse, de ne Európa partjain tegye ki őket!
néhai Ch.Pilot
2015. július 29. 10:02
Tritont elsüllyeszteni - stop - személyzetét nem kimenteni - stop - Észak Afrika partjait blokád alá venni - stop stop stop.
Csigorin
2015. július 29. 09:39
Mentsek, segiteni kell a bajbajutott emberen. De Afrikaban tegyek partra ne Europaban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!