A német belügyminisztérium bemutatja: így toloncolják ki az illegális bevándorlókat

2015. augusztus 08. 09:27

„Ne tegye tönkre magát és családját anyagilag csak azért, hogy embercsempészek eljuttassák Németországba!” – üzeni Németország a Nyugat-Balkánnak.

2015. augusztus 08. 09:27

A német belügyminisztérium a honlapján közzétett, a szövetségi rendőrség kitoloncolási gyakorlatát bemutató videóval igyekszik visszatartani a nyugat-balkáni országok lakóit attól, hogy a menekültügyi rendszeren keresztül próbáljanak bevándorolni Németországba. A négyperces felvételen azt mutatják be, hogy miként távolítanak el az országból egy csoport menedékkérőt, akiket megalapozatlan kérelmük miatt távozásra kötelezett a menekültügyi hatóság (BAMF).

Az embercsempészek a nyertesek

A Nyugat-Balkánon „nem kevesen dőlnek be a csalóknak, akik azzal hitegetik őket, hogy menedékkérőként egyszerű bejutni Németországba vagy más uniós tagállamokba, és ott sok pénzt lehet keresni”, a „nyertesek viszont nem azok, akik elhagyják a hazájukat, hanem a bűnöző embercsempészek” – mondja a narrátor, részletesen kifejtve, hogy a kitoloncolás több ezer eurós költségét behajtják az elutasított menedékkérőkön, akik csak akkor léphetnek be ismét Németországba, ha az összeget megfizették. Azt is hangsúlyozzák, hogy a szegénységre hivatkozva senki nem kaphat menedékjogot Németországban, ezért nem is érdemes próbálkozni ezzel: „Ne tegye tönkre magát és családját anyagilag csak azért, hogy embercsempészek eljuttassák Németországba!”

A videót szinkronizálják és a helyi médiában bemutatják a Nyugat-Balkán Európai Unión kívüli térségében – Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Macedóniában, Montenegróban és Szerbiában –, ahonnan a németországi menedékkérők több mint 40 százaléka származik. A felvilágosító anyag terjesztése a nyugat-balkáni médiában egy intézkedéscsomag része, amely a régióból érkező menedékkérők arányának visszaszorítását célozza. Az ismeretterjesztés mellett a csomag legfőbb eleme, hogy a BAMF gyorsított eljárással bírálja el a térségből érkezők kérelmeit. Ezenkívül a német hatóságok ösztönzik a nyugat-balkáni menedékkérőket, hogy már a kérelmük csaknem teljes bizonyossággal várható elutasítása előtt önként távozzanak az országból, és az úgynevezett forgóajtó hatás megakadályozására beutazási tilalommal sújtják azokat, akik a jogerős elutasítás ellenére visszatérnek és ismét menedékjogot kérnek.

Sikeres koszovói kampány

A német hatóságok egy hasonló akciót már az év elején is indítottak, Koszovóra összpontosítva. Az a kampány sikeres volt, az új koszovói kérelmek száma akkor napi 1500-ról 50 alá csökkent. Az újabb ismeretterjesztő, felvilágosító kampány már júniusban elkezdődött, a belügyminisztérium és a BAMF hat albán újságban közölt hirdetéseket, amelyekben arra hívták fel a figyelmet, hogy a gazdasági okok, szegénység, munkanélküliség vagy betegség miatt Németországban jelentkező menedékkérőket rendszerint nem fogadják be.

Júliusban olyan sok menedékkérő érkezett Németországba, mint soha korábban egy hónap alatt: 79 ezer embert regisztráltak. Az év eleje óta pedig már 300 ezernél is több menedékkérőt vett nyilvántartásba a BAMF, ami 100 ezerrel meghaladja a tavaly egész évben regisztráltak számát. A nyugat-balkáni menedékkérők körében több mint 99 százalékos az elutasított kérelmek aránya.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 10. 09:08
aZ MIÉRT NEM MERITEK LEÍRNI HOGY HOZZÁNK MENNYIT KÜLDTEK?
A bevándorlás megszállás
2015. augusztus 10. 09:08
allen99 http://gyurcsany.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2015. augusztus 8. 17:21 @hűvaze Milyen lé dől? Miről beszélsz? Idióta zsideszes Szerinted orbánc miért regisztrálja a megszállókat? És a görögök miért nem? A görögök azért nem hogy ne tudják hogy náluk léptek be az eu területére orbán nemcsak regisztrálja őket de a határon rángatja le őket a vonatról, amikor már majdnem Ausztriába értek Ilyen szinten HAZÁT ÁRULNI, AHOGYAN ORBÁN TESZI, CSAK SÚLYOS PÉNZEKÉRT LEHET!!!!!!!
thymian
2015. augusztus 09. 02:03
Nem csak a repülőjegy árát. "a kitoloncolás több ezer eurós költségét behajtják az elutasított menedékkérőkön, akik csak akkor léphetnek be ismét Németországba, ha az összeget megfizették" Azok elég csoti gurulós bőröndök voltak, már 50€ körül lehet újat venni, de több volt ott a kockás szatyor.
atila68
2015. augusztus 08. 22:59
Az ottani Kétfarkúak is Gyűlölet Kampány népszerűsítésbe kezdtek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!