Börtönnel fenyegeti Nagy-Britannia az illegális munkavállalókat

2015. augusztus 25. 12:28

Akár börtönbüntetéssel is sújthatja a brit kormány azokat a bevándorlókat, akik jogcím nélkül, illegálisan vállalnak munkát, a munkaadók működési engedélyét pedig bevonhatják, üzletüket bezárathatják.

2015. augusztus 25. 12:28

James Brokenshire bevándorlásügyi államtitkár kedden ismertette a bevándorlást szigorító törvénytervezet legújabb elemét — írja az MTI. A tervezet szerint akár fél év szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre számíthatnak azok, akik illegálisan vállalnak munkát Angliában és Walesben. A munkaadókat bírsággal, engedélyük megvonásával, vagy akár üzletük bezáratásával is büntethetik. A munkáltatóknak ellenőrizniük kell alkalmazottaik státusát, súlyosabb visszaélések esetén több éves börtönbüntetésre is számíthatnak. David Cameron kormánya bűncselekménynek akarja nyilvánítani, ha a brit munkaközvetítő ügynökségek egyes állásokat csak külföldön hirdetik meg anélkül, hogy előtte Nagy-Britanniában toboroznának munkaerőt. Ezen kívül szigorítanák a lakásbérlést, ősztől pedig fokozott munkaügyi ellenőrzéseket hajtanak végre.

Legyen egyértelmű: ha valaki illegálisan tartózkodik az országban, mindent meg fogunk tenni, hogy ne tudjon dolgozni, lakást bérelni, bankszámlát nyitni vagy jogosítványhoz jutni. A kormány továbbra is azon van, hogy megszüntesse a visszaéléseket, és olyan bevándorlási rendszert dolgozzon ki, amely a brit nép és azok érdekeit szolgálják, akik betartják a szabályokat” — jelentette ki James Brokenshire.

A kormány úgy gondolja, hogy az intézkedések a bevándorlókat is segítik, ugyanis így akarják elejét venni annak, hogy akár a lakástulajdonosok, akár a munkaadók visszaéljenek kiszolgáltatott helyzetükkel. Becslések szerint Nagy-Britanniában több mint egymillió illegális bevándorló él, a Csalagú franciaországi bejáratánál pedig több ezren várakoznak arra, hogy az embercsempészek segítségével bejuthassanak a szigetországba.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2015. augusztus 25. 14:56
Pont, mint az USA-ban. Próbálj ott bevándorlót munkavállalási engedély nélkül dolgoztatni.
Vén Csataló
2015. augusztus 25. 14:50
Ilyenkor derül ki, hogy valójában mi jellemzi Európát. Hát nem az, amit a honi libsi söpredék összehord róla. Az az Európa, az az európai magatartás, amit ezek az agyalágyultak folyton számonkérnek Magyarországon, egyszerűen nem létezik, egy kitalált, virtuális Európa, ami csak a libsik agyában létezik. Mondanom, sem kell, ezek a gazemberek rögtön nácizmust vonyítanának, meg Európa segíccs!-et, ha nálunk lenne ilyen szabályozás! Pedig de ez az igazi európai hozzáállás! Hogy rendnek kell lennie, és aki szarik a törvényekre, az automatikusan jogot veszt! Ha Nagy-Britannia nem Európa, akkor mi?Néhány belpesti szélsőbalos anarchista takony? Az lenne Európa?
teljesenertelmetlen
2015. augusztus 25. 13:26
Fasiszták. Nácik.
Energetikus
2015. augusztus 25. 13:23
voltak idök, amikor a BBC hallgatásáért is börtön járt ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!