Huffingtonpost.de: Nőket és gyerekeket erőszakolnak a menedékkérők Németországban

2015. szeptember 15. 14:34

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg német menedékkérő-gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A hírportál által közölt dokumentum szerint a probléma tömeges és már egy hónapja is tudott volt.

2015. szeptember 15. 14:34

Menekült nőtársakat és még gyerekeket is tömegesen erőszakolnak meg a német gyűjtőpontokon, de a kényszerprostitúció is gyakori – számol be a Huffington Post német kiadása. A Huffingtonpost.de olyan dokumentumot is közöl, amelynek dátumából kiviláglik: a hírportál szerint tömeges probléma Hessen tartományban már augusztusban tudott volt. A cikkhez mellékelt, augusztus 18-i keltezésű levelet a helyi jóléti szervezet, a ProFamilia Hessen, a tartományi nőtanács és a tartományi nőiroda munkaközössége közösen írta a tartományi parlamentnek. 

Mint a levélben fogalmaznak, a Hessen tartományban lévő nyolcvanezres egyetemváros, Giessen befogadópontján nem egyedi esetekről van szó, az okokat pedig többek között a menekültek elhelyezésében látják. Beszámolójuk szerint a nemek szerint nem elkülönített, nagy közös sátrakban való elhelyezés és a koedukált illemhelyek szülik az alkalmakat. „Nők folyamatosan arról számolnak be, hogy inkább nem mennek vécére, mert az úton odafelé, vagy az illemhelyen támadásokra és nemi erőszakra volt már példa.”

A Huffingtonpost.de saját adatgyűjtésére hivatkozva írja, hogy a levélben foglaltak a valóságot tükrözik, sőt, a valódi helyzethez képest még visszafogottan is fogalmaztak a sorokat papírra vető szervezetek képviselői. Mint írják, a giesseni eset nem egyedi, több befogadóhelyről is hasonló jelzések érkeznek.

A hírportál megemlíti, hogy a menedékkérők túlnyomó része fiatal férfi. Az írás felveti, hogy Merkel kancellárnak „inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik”. 

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marcsi14
2015. szeptember 17. 11:24
A mostani eseményekről ez jut az eszembe: https://youtu.be/m7egSziSLeE
12345
2015. szeptember 16. 10:54
"Nőket és gyerekeket erőszakolnak a menedékkérők Németországban" Te akartad merkel mami, most megkapjátok.
catalina9
2015. szeptember 16. 10:18
figyellek 2 [Hozzászóló kiszűrése] 2015. szeptember 16. 06:14 nem szabad általánosítani, nem minden menedékkérő erőszakol, mondaná egy libsi" Már mondta! "..Szelestey később arról beszélt, hogy a kultúrák találkozásából sokszor nagyon jó dolgok születnek, tagadhatatlan azonban, hogy „vannak bizonyos árnyoldalai is”. „Megjönnek a fiatalok, tombol bennük a tesztoszteron, végre nyugodt körülmények közé jutnak, ugyanakkor még az integráció, különösen az első időben, amikor nem beszélik a nyelvet, nem megy” – mondta a műsorvezető. „Annyira nem megy, hogy például be tudnának fűzni egy lányt, és hát a maguk normái szerint bizony, ilyenkor sokszor nincsen más választás, hogy akkor jöjjön az erőszak, mert azt hiszik, hogy az itt elfogadott, és aztán kiderül, hogy nem. Szóval ez egy nagyon bonyolult, összetett probléma” – fejtette ki...."
ZTE
2015. szeptember 16. 08:58
Ejnye no. Nem gondoltam volna, hogy ezek a szír programozók ilyen fickósak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!