Tömegverekedés tört ki egy német menekülttáborban: 14 sérült

2015. szeptember 28. 08:33

Több száz migráns verekedett össze egy menekülttáborban a Hessen tartománybeli Caldenben. Botokkal és irritáló gázzal támadtak egymásra, 14-en megsérültek. Több órájába telt a rendőrségnek, hogy végül uralja a helyzetet, de senkit nem vettek őrizetbe.

2015. szeptember 28. 08:33

Kétszer is összeverekedtek a németországi Calden városban található menekülttáborban elhelyezett migránsok vasárnap. Először az ebédosztásnál szólalkozott össze két migráns, ami délután pakisztániak és albánok összetűzéséhez vezetett a menekülttáborban. Az incidensben nagyjából hatvanan vettek részt és nyolcan megsérültek.

A rendőrség közbelépésének köszönhetően lenyugodtak a kedélyek, de este ismét verekedés tört ki, ráadásul sokkal nagyobb. Nagyjából háromszáz ember alkotta az egyik tábort és hetven a másikat, botokkal és irritáló gázzal támadtak egymásra. Több órájába telt a rendőrségnek, hogy végül uralja a helyzetet, de senkit nem vettek őrizetbe. Néhány migránst megpróbáltak elkülöníteni a többiektől, hogy a sátortáborban oldódjon a feszültség – számol be a részletekről a Der Spiegel

A Hessen tartományban található caldeni menekülttáborban nagyjából 1500 embert helyeztek el, akik csaknem húsz különböző országból érkeztek. Két héttel ezelőtt már történt egy eset, mikor szintén irritáló gázzal támadtak egymásra a táborlakók. Akkor hatvanan sérültek meg, köztük gyerekek.

Maik Mackewitz, a város polgármestere a Hessisch Niedersachsischen Allgemeinen-nek úgy kommentálta az eseményeket: „Ha több mint ezer ember él együtt, akik 18 különböző országból érkeztek, akkor ebben a helyzetben megvan az eszkaláció lehetősége. Ez természetesen világos volt a számomra.” Azonban a vita ilyen szintű elfajulása újdonságot jelentett. 

*

Fotó: dpa

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2015. szeptember 28. 15:39
Miket tud meg az ember. A legfontosabb menekülési eszköz az okostelefon és töltő, na meg a paprikaspray. És ezek se egy az egyben verekszenek, hanem csapatostul. Mintha a német rendőrséget tesztelnék.
Fer70
2015. szeptember 28. 13:03
A "migrànssimogató balfaszok véleménye": azorbán a hibás, mert Röszkénél nem simogatta őket és most bosszút álltak saját magukon. Szóval a lényeg: orbánmonnyonle de most!!! :-)
kumkum
2015. szeptember 28. 12:03
Nem igazan ertem, miert nem vettek senkit sem orizetbe. Minden resztvevot garazdasagert elitelni (kiutasitas, nem borton), es a menedekkerelmet a buntetett eloelet miatt elutasitani. Rogton nem lenne ennyi hozonges a taborokban.
balbako_
2015. szeptember 28. 12:03
Unatkoztak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!