Ljubljanának mindenre van forgatókönyve menekültügyben

2015. október 29. 21:31

Válságintézkedésekről tárgyalt a szlovén kormány – közölte Vesna Györkös Žnidar szlovén belügyminiszter, aki szerint mindenre van forgatókönyvük, de ezeket nem léptetik addig életbe, amíg Ausztria és Bajorország fogadja a migránsokat.

2015. október 29. 21:31

A szlovén kormány megvitatta azokat az intézkedéseket, amelyek hatályba léphetnek, amennyiben a menekültválság súlyosbodik az országban – közölte Vesna Györkös Žnidar szlovén belügyminiszter csütörtökön a kormányülést követően megtartott sajtótájékoztatóján. A miniszter szerint az intézkedések között lehet kerítés vagy valamilyen más műszaki akadály is.

Vesna Györkös Žnidar nem tért ki arra, milyen egyéb szigorításokat vagy intézkedéseket vezethet Ljubljana, de kijelentette, hogy – mint fogalmazott – mindenre van forgatókönyvük. „A kormány a csütörtöki ülésen minden forgatókönyvet és intézkedést áttanulmányozott, de ezeket csak akkor fogja hatályba léptetni őket, ha arra szükség lesz” – tette hozzá. 

„Éberen figyeljük mit történik az osztrák oldalon” – mondta a belügyminiszter, majd hozzátette: értesüléseik szerint Ausztria nem zárja le Szlovéniával közös határát, hanem olyan intézkedéseket vezet be, amelyekkel könnyebben szavatolja országa biztonságát.

Karl Erjavec külügyminiszter a kormányülés után a sajtónak úgy nyilatkozott: a kormány „menet közben” hoz döntéseket. A fontos az, hogy Ausztria és Bajorország továbbra is fogadja a migránsokat – mondta. És amíg ez így van, a jelenlegi intézkedések elegendőek – tette hozzá. 

Amennyiben Ausztria megerősíti határvédelmét, ahhoz Szlovéniának is alkalmazkodnia kell és hasonló intézkedéseket kell bevezetnie – hangsúlyozta.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2015. október 30. 09:59
Szerencsére a mi határszakaszunk hatszor rövidebb az osztrákokénál,szóval előbb lesz kész az ajtócskánk oldalkapukkal,ha a szlovénoknak mi lennénk az ötlete. A migréneket még mindig küldhetik Olaszo. irányába, majd onnan északra.
ElQurMinator
2015. október 30. 07:10
Félek, amikor egy balkáni országnak terve van. Az sosem hangzik jól a magyarok számára. Azonnal fel kéne építeni a kerítést a szlovén-magyar határon.
balbako_
2015. október 30. 06:04
De jó! Tervek vannak ott is, horvátoknál is, az EU ban is, A csürhe meg áramlik rendületlenül.
választópolgár
2015. október 30. 00:32
Na már ezek is kezdik a tervgazdaságot, mint a tervhegyekkel rendelkező horvátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!