Már csak a migránsok utaztatásával foglalkoznak az osztrákok

2015. október 24. 11:34

Az osztrák hatóságok feladták azt, hogy az Ausztria és Szlovénia közötti senki földjén létrehozott táborban tartsák a migránsokat, már csak azok utaztatására koncentrálnak. Délelőtt tíz órakor újabb 1500 migráns ment át Spielfeldre a szlovén oldalról a sentilji tranzittáborból.

2015. október 24. 11:34

Már csak a migránsok utaztatására koncentrálnak az osztrák hatóságok a Sentilj-Spielfeld szlovén-osztrák határátkelőnél, láthatólag feladták azt a szándékot, hogy a senki földjén kialakított táborban tartsák a menekülteket – tapasztalta szombat reggel a helyszínen az MTI tudósítója.

A hatóságok folyamatosan hangosbeszélőn tájékoztatják az embereket az utazási lehetőségekről. A határátkelő jobb oldalán a taxik várakoznak, bal oldalon pedig a buszok. Ezzel elejét szeretnék venni annak, hogy ismét migránsok ezrei induljanak el gyalog a 67-es főúton Leibnitz, illetve Graz és Ausztria belseje felé.

Ugyancsak igyekeznek meggátolni azt, hogy a vasúti töltésre felkapaszkodva a vágányon gyalogoljanak az emberek, veszélyeztetve önmagukat és a vasúti közlekedést. Ennek érdekében rendőrök zárják el a völgykatlanban elhelyezkedő határátkelő felett, a hegyoldalban futó vasút felé vezető kaptatókat.

Időközben az osztrák hatóságok ideiglenes tábort alakítottak ki Grazban, egy elhagyott bevásárlóközpont területén. Erre annál inkább szükség van, mert a szlovén oldalról folyamatosan telítődik a spielfeldi senki földje, így nagy a nyomás az osztrák befogadókon.

Délelőtt tíz órakor újabb 1500 migráns ment át Spielfeldre a szlovén oldalról a sentilji tranzittáborból. Így folyamatosan ezrek várnak arra az átkelőnél, hogy tovább utazhassanak Ausztria, illetve Németország felé.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2015. október 24. 16:03
Most miért nem jönnek autóval az önkéntesek a bevándorló férfiakért? Nem hallom a tapsvihart sem amivel várják őket az állomásokon.
Aspektus
2015. október 24. 13:41
Most próbálják újra ellenőrzés alá vonni a történéseket. Rájöttek, hogy az Osztrák fullrendpárti emberek nagyon nem tolerálják a káoszt. A www.krone.at-n a hozzászólásokban tetten érhető az emberek véleménye: http://www.krone.at/Welt/Orban_Einmarsch_einer_Invasionsarmee-Fluechtlingskrise-Story-478655 Pár hozzászólás: Samstag, 24. Oktober 2015, 12:53 von bratez Russland hat Putin, Ungarn hat Orban wir haben Niemand! Samstag, 24. Oktober 2015, 12:42 von matthiasstoecklat Bitte bitte,ich möchte auch so einen BK wie die Ungarn und nicht so einen Träumer wie Faymann!!!!!!! Samstag, 24. Oktober 2015, 11:46 von Hoze002 Vor 3 Wochen hat Orban Zäune gebaut - Pfuj, Pfuj. Jetzt wollen alle Zäune. Jetzt zagt Orban: es ist eine Invasion - Pfuj Pfuj! Wann kapieren die anderen das er RECHT hat!!! Wenn wirklich zu Spät ist? Ez pedig a csúúúúúúúcs: http://www.krone.at/Oesterreich/Kurz_stellt_klar_Die_Zaeune_funktionieren-Will_man_es_tun-Story-478451?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201510 Freitag, 23. Oktober 2015, 11:29 von wave4 Früher war Ungarn bei Österreich. Heute fragt man sich, ob es nicht besser wäre, wenn Österreich bei Ungarn wäre....
kjkj945
2015. október 24. 13:02
Rájöttek, hogy a magyarnak igaza volt van lesz.
kuwiq
2015. október 24. 12:56
Miért, eddig mit csináltak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!