Tömegverekedések sora a németországi menekültszállásokon

2015. október 10. 10:19

Baden-Württemberg, Türingia, Hamburg, Schwerin, Mannheim: csütörtökön és pénteken egyszerre több menekültszálláson is balhék, verekedések, önbíráskodások, tömeges összetűzések voltak Németországban, amelyekben két migráns életveszélyesen megsebesült, de rendőröket is kövekkel támadtak meg az összetűzésekben.

2015. október 10. 10:19

A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámol arról: szerte Németországban összecsapások voltak menekültszállásokon csütörtök és péntek folyamán.

A baden-württembergi Backnangban húsz migráns ment egymásnak seprűkkel, serpenyőkkel és más tárgyakkal. Ketten életveszélyesen megsérültek. Nem tudni, mi okozta a balhét.

Hamburg-Harburgban eritreai és iraki migránsok csaptak össze: húsz-harmincan verekedtek meg ágykeretekkel felszerelkezve. Tizenöt rendőrautó ment ki a helyszínre, három embert őrizetbe vettek.

Hamburg-Neugrabenben ruhakiosztás közben veszett össze egy afgán és egy iraki, erre 50-60 ember is beszállt a balhéba. Két embert őrizetbe vettek.

Mannheimben tizenéves szírek és afgánok verekedtek össze, heten megsérültek. Tizennyolc rendőrautó ment a helyszínre. Egy biztonsági őr is megsérült. A balhé okai ismeretlenek.

A mecklenburgi Schwerin-Lankowban hat migráns verekedett egymással, egy 29 éves személy megsérült. Az éjszakai lármázás okozta a konfliktust.

A türingiai Ohrdrufban rendőröket támadtak meg migránsok kövekkel. A rendőrök egy 29 éves irakit akartak őrizetbe venni, akit egyes migránsok egy szír gyerek elleni szexuális zaklatással vádoltak. A gyerek védelmezői maguk akarták megbosszulni a vélelmezett tettet az iraki férfin. Négy migráns ellen eljárás indult.

Eközben Kelet-Németországban Drezdában és Cottbusban is tüntetések zajlottak menekültszállások létesítése ellen.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2015. október 11. 09:31
Nem értem, hogy ezek a lányok miért örülnek a menekülteknek ennyire..egyáltalán nem olyanok mint ahogy ők elképzelték..de egyáltalán.Ha valakinek ártani akarnak azok éppen a nők. Nem saját hazájukban, ott évezredes szokás, sokszor a nők maguk szigorúbbak saját nemükkel szemben..de Európában is így gondolják. És ha valamelyik lány elköveti azt a rettenetes hibát, hogy hozzámegy egyik ilyen férfihez - udvarolni nagyon szépen tudnak - akkor utána elbúcsúzhat európai kultúrájától, életétől és szabadságától. Attól kezdve tulajdon.
thymian
2015. október 11. 01:45
Egy muszlim picsa, modellnek jelentkezett a H&M-nél, olyan jelszóval, hogy a hidzsábnak normálisnak/természetesnek kell lennie, feltételezem úgy gondolta, hogy az európai nőknek is. http://www.focus.de/kultur/videos/mariah-idrissi-der-hidschab-soll-normal-werden-darum-wirbt-eine-muslima-als-model-fuer-h-m_id_5004598.html Csak éppen a német nők és férfiak még látni sem nagyon akarnak fejkendősöket, a hozzászólásokban többen írták, hogy ezentúl nem vásárolnak a H&M-nél.
Dzson Lenin
2015. október 11. 01:38
Egypt worked quite well thausand of years untill Cleopatra, as Germany was a great power untill Merkel... Who understand this? Anyway in 2016 presidential election in the USA! And Hillary Clinton has a great chance to win...
Migránspátyolgatás
2015. október 11. 01:30
A képen látható 3 szajhát addig baszatnám arab migránsok 100-aival hogy a szájukon okádják ki a méhüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!