Megbukott a portugál jobboldal

2015. november 10. 19:31

Nem kapta meg a parlamenti szavazatok többségét az októberi választások első helyen végző, de többséget nem szerző portugál jobboldal kormányprogramja, így elbukott az eddig kormányzó Pedro Passos Coelho kormányalakítási terve. Most a parlamenti helyek többségét birtokló baloldalon a sor, hogy pártjaik kormányalakítási tárgyalásokat kezdjenek egymással.

2015. november 10. 19:31

Az októberi parlamenti választáson első helyen végző, de parlamenti többséget nem szerző portugál jobboldal nem tudta megszerezni kedden a kormányprogramja elfogadásához szükséges többséget. Pedro Passos Coelho eddigi miniszterelnök újabb kormányalakítási kísérlete tehát kudarcot vallott.

A választáson parlamenti többséget szereztek baloldali pártok, amelyek az elmúlt hetekben közölték: készek a közös kormányzásra. Antonio Costa szocialista pártvezér a keddi szavazás után nekiállhat a kormányalakításnak.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2015. november 11. 00:44
Ez a magyar "jobboldali" nézőpontból ponthogy jó. Minden ami ezt a mai láthatatlan, és ellenőrizhetetlen, ezért valójában baloldali hatalmat erősítő tendenciát gyöngíti, az jó a közvetlen demokráciára és a szubszidiaritásra építő jobboldalnak.
balbako_
2015. november 10. 21:15
Ők akarták, de vajon jövőre is akarják?
Gregorius
2015. november 10. 20:50
Várható volt, hiába ők kapták a legtöbb szavazatot, nem szereztek abszolút többséget. A KE hagyományból nekik adta meg az esélyt, de az "ellenzéknek" összességében több képviselője van és leszavazták a programot. A kérdés az, hogy képesek-e összerakni egy működőképes koalíciót vagy jön egy új választás.
Békanász a hasadon
2015. november 10. 20:42
Ha a portugrálók szenvedni és nélkülözni akarnak, lelkük rajta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!