Nem huszonöt, csak négy kilométeres kerítést épít Ausztria

2015. november 13. 13:00

Ausztria négy kilométer hosszú kerítést épít az osztrák–szlovén határon. A tervezett huszonöt kilométeres drótakadály felállításáról szlovén kérésre tettek le. Az osztrák belügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta: felkészülnek, hogy negyvennyolc órán belül ki tudják építeni azt, ha szlovén biztonsági intézkedések nem hatékonyak.

2015. november 13. 13:00

Ausztria Szlovénia kérésére egyenlőre nem építi meg a tervezett huszonöt kilométeres drótakadályt az osztrák–szlovén határ mentén. Spielfeldnél azonban felállítanak egy körülbelül négy kilométeres kerítést. 

Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter kijelentette: habár szlovén kérésre nem építik fel a tervezett drótkerítést, felkészülnek arra, hogy negyvennyolc órán belül ki tudják építeni azt, ha szlovén biztonsági intézkedések nem elég hatékonyak.

Konrad Kogler, a belügyminisztérium közbiztonságért felelős főigazgatója elmondta: a két méter magas, nagyjából négy méter hosszú kerítést, mely nem szögesdrótkerítés lesz, a menekültek szabályozott áthaladása érdekében állítják fel.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julcsi69
2015. november 14. 19:12
Nem értem!Valaki világosítson fel!Úgy tudom(de lehet hogy rosszul)hogy Szlovénia és Ausztria a schengeni övezetbe tartoznak!Az osztrákok akkor miért építenek kerítést?Úgy tudom (de lehet hogy megint rosszul)hogy ezt tilos.És azt sem értem hogy Szlovéniának milyen biztonsági óvintézkedéseket kellene bevezetni?Azt várják az osztrákok hogy Szlovénia zárja le a határait,úgy mint mi?Akkor hol van a Willkommen refugees?
brekker
2015. november 13. 23:12
Ráncfelvarrás.
Gull Wing
2015. november 13. 18:30
Ha csak 4 km akkor az nem is kerítés. Biztos így van mert a taxisofőr megmondta, nem építenek kerítést.
abraxas
2015. november 13. 16:35
Na, persze! Most is hazudnak. Hányszor négyet? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!